Dolors Bassa i Carme Forcadell dormen en cel·les separades a partir d'aquesta nit

La germana de la consellera destituïda, Montse Bassa, ha cridat a la mobilització des de Girona

Les conselleres destituïdes Dolors Bassa i Carme Forcadell, a la presó d'Alcala Meco, dormiran en cel·les separades a partir d'aquesta nit. La germana de Bassa, Montse Bassa, ho ha assegurat aquest dilluns durant la concentració que s'ha fet a Girona per rebutjar que es mantingui l'aplicació de l'article 155 i per reclamar la llibertat dels "presos polítics".

Bassa ha explicat als assistents, visiblement emocionada, que la Dolors l'ha trucat quan estava entre el públic i que en un primer moment no li ha agafat el telèfon perquè pensava que era una trucada qualsevol però que en veure que era la seva germana i havia perdut la trucada, ho ha "rebotit la bossa" enfadada.

Finalment, ha tornat a trucar-la i han pogut parlar. "M'ha dit que necessitava sentir la meva veu perquè serà la primera nit que passarà la nit sola, les acaben de separar", ha dit. "Li he explicat que era Girona, que està ple de gent i la he fet riure", ha afegit. La germana de la consellera destituïda ha cridat a continuar les mobilitzacions perquè no confia en la justícia espanyola . Està convençuda que els presos no tindran un judici just i "esperar Estrasburg queda massa lluny".