Girona impulsa activitats lúdiques, esportives i culturals als parcs

L'Ajuntament en programa una quarantena de gratuïtes

L'Ajuntament de Girona ha programat una quarantena d'activitats lúdiques, esportives i culturals als parcs de la ciutat perquè "la ciutadania se'ls faci seus". Totes les propostes són gratuïtes i s'emmarquen dins el projecte 'Fem vida al parc'.

La iniciativa neix arran del primer cicle 'Notes al parc', els concerts a l'aire lliure que es van començar a fer a partir de l'any passat. Unes actuacions, segons concreta el tinent d'alcalde de Cultura Carles Ribas, que donen veu "als grups de la ciutat" i aposten per "la música de quilòmetre zero".

Ara, l'Ajuntament estén aquesta proposta a d'altres àmbits, incloent-hi el lleure i l'esport, i també l'amplia arreu de la ciutat. El resultat és 'Fem vida al parc', un projecte que neix amb una quarantena d'activitats gratuïtes que es faran entre finals de maig i mitjans de setembre. Tindran lloc a deu parcs de la ciutat –Ribas ha fet notar que s'hi incorpora el Castell de Montjuïc- i inclouen des de concerts fins a tallers de caixes niu, cursos d'orientació, partits de bèlit i tennis taula o sessions de taekwondo i paleotraining.

Entre les actuacions musicals, se n'han programat de diverses tendències i estils. Això sí, totes amb segell gironí. N'hi haurà, per exemple, del grup Carmen 113, del cantautor Pau Vallvé, de la banda Combo Papayero (que fusiona ritmes llatins amb hip hop) o de la Jove Orquestra de les Comarques gironines (que farà un assaig obert interpretant repertori simfònic de Mozart i Txaikovski).

"Que els gironins en proposin"

L'alcaldessa de Girona ha subratllat que 'Fem vida al parc' neix amb un doble objectiu. "Volem donar vida als barris i, al mateix temps, fer que la ciutadania pugui gaudir de moments d'oci, cultura i esport aprofitant els mesos de bon temps", ha afirmat Marta Madrenas.

"Estem parlant d'activitats que s'entenen a tots els parcs de nord a sud i d'est a oest de la ciutat; des de Santa Eugènia a les Pedreres, o des de Domeny i les Ribes del Ter fins al Migdia", ha puntualitzat l'alcaldessa. Per a Madrenas, el projecte 'Fem vida al parc' arrenca ara amb la intenció que, en properes edicions, sigui la mateixa ciutadania qui també proposi activitats. "És un punt d'arrencada perquè la vida al parc sigui viva i dinàmica", ha dit l'alcaldessa de Girona.

En la mateixa línia també s'ha expressat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre. "La intenció és que aquest any sigui una prova, i que el projecte creixi de cara a un futur amb la voluntat que les activitats no es programin de dalt a baix, és a dir des de l'Ajuntament, sinó que la ciutadania es faci seus els parcs i en proposin", ha conclòs.