Un noi de 16 anys ferit greu en caure al buit mentre jugava en un edifici abandonat a Palafrugell

El jove va precipitar-se des d'un primer pis

Un adolescent de 16 anys es troba ingressat en estat greu després de caure al buit mentre jugava dins un edifici a mig construir de Palafrugell (Baix Empordà).  Els fets van tenir lloc ahir al vespre. La víctima havia anat a jugar al bloc del carrer del Vapor juntament amb dos amics. L'edifici, que es troba a mig construir, té l'obra abandonada des de fa temps. De fet, algunes de les tanques de protecció que n'envolten el perímetre estan trencades, i per aquí és habitual que hi entri gent.

Els tres joves van accedir a l'interior del bloc per un d'aquests forats. Mentre jugaven a dins l'obra abandonada, l'adolescent va perdre l'equilibri i es va precipitar daltabaix des d'un primer pis. La víctima va caure de cap des d'una alçada d'uns 3 metres.

A conseqüència de la trompada, l'adolescent es va donar un fort cop al cap i a la zona del tòrax. Després de donar l'alerta, un helicòpter medicalitzat el va traslladar d'urgència fins a l'hospital Josep Trueta de Girona. Des d'ahir, l'adolescent es troba ingressat al centre en estat greu i amb pronòstic reservat.

Des de l'Ajuntament del municipi, l'alcalde, Josep Piferrer (ERC) ha explicat que han requerit en diverses ocasions al propietaris dels terrenys i de les construccions (que estarien en diverses mans) que tanquin la zona i alertin del perill d'accedir-hi. Piferrer diu que tenen constància que a vegades hi van joves i que és molt fàcil entrar-hi. "Hem fet diverses reunions i els ho hem reclamat perquè és la seva obligació tenir-ho en condicions", ha insistit.

Piferrer ha detallat que la promoció urbanística es va iniciar just abans que esclatés la crisi, fa uns deu anys, i que les obres van quedar paralitzades. Alguns dels edificis estan tapiats amb totxanes però n'hi ha d'altres que són de fàcil accés.