El Girona Temps de Flors registra 250.000 visitants, igual que l'any passat

L'Ajuntament no entén la baixa ocupació entre setmana que han tingut els hostalers

Les pluges que han afectat Girona alguns dels nou dies que ha durat Temps de Flors no han estat un obstacle perquè la mostra mantingués les bones xifres de l'any passat.

De fet, des de l'Ajuntament destaquen que s'ha arribat a un equilibri que esperen mantenir en les següents edicions. "Creiem que hem aconseguit que els visitants gaudeixin de la mostra, i alhora una afectació als veïns prou controlada", ha destacat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas.

A falta de xifres definitives, ha estat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, l'encarregada de certificar que han comptabilitzat unes 200 persones més que l'edició passada que s'han acostat a l'Oficina de Turisme. "La veritat és que només podem fer una valoració molt positiva perquè malgrat que el temps no ha acompanyat els visitants s'han acostat igualment", ha reblat.

Plana ha reconegut que hi ha hagut cues en algunes zones, però creu que no haver fet publicitat concreta de cap exposició ha "ajudat a esponjar" el públic. "Hi ha espais on s'acumula molta gent i que són un clàssic, com els Banys Àrabs, però en general s'ha pogut fer bastant bé el recorregut", ha assenyalat.

Madrenas també ha valorat "molt positivament" aquesta edició, i ha destacat que no s'hagin produït incidents importants. "Cal seguir treballant l'estratègia de descentralització, però de moment ja hem recollit fruits com en el Carrer de la Força", ha ressaltat. De fet, aquesta via només s'ha hagut de fixar d'un sentit una sola ocasió durant tota l'exposició.

L'alcaldessa també ha destacat els "projectes molt interessants" que s'han presentat. En concret, ha ressaltat el que guarnia les escales de la Catedral que, a criteri de Madrenas, ha funcionat "molt bé". "La veritat és que la qualitat de totes les propostes era molt alta i això també és molt important per a l'exposició.

Caldrà creuar dades amb els hostalers

En relació a les males sensacions que han tingut els hostalers gironins aquesta edició de Temps de Flors, tant Madrenas com Plana han discrepat de les afirmacions del president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, que assegura que han patit una "davallada considerable" de clients.

En aquest sentit, Madrenas ha explicat que, segons les dades que tenen al consistori, "no els quadra" que hagi caigut l'ocupació. Plana concretava que els dies entre setmana han registrat unes xifres "similars a les de l'any passat". De fet, la principal queixa de Carreras és la caiguda de clients que pernoctaven entre el diumenge i el dijous.

En relació a que molts dels que dormien en els hotels no sabien que se celebrava la mostra, Plana s'ha limitat a dir que "qui ve a Girona per Temps de Flors, sap a què ve".