La Fira de l'Art i la Restauració de Florència distingeix el Museu Dalí amb el Premi a l'Excel·lència

El lliurament s'ha fet aquest matí

La Fira de l'Art i la Restauració de Florència ha atorgat aquest dissabte al Teatre Museu Dalí de Figueres el Premi Museum Excellence. El lliurament del guardó s'ha celebrat en el marc d'una conferència internacional sobre el futur del patrimoni, la ciència i les tecnologies en la què han participat experts d'universitats italianes, espanyoles, belgues, suïsses, holandeses, noruegues, i d'altres museus europeus.
 
La directora de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Montse Aguer, ha destacat "l'orgull" que representa el premi, que considera un reconeixement a per a tot l'equip humà que treballa en aquest atractiu cultural de la capital de l'Alt Empordà. "Dalí va concebre aquest museu com una obra d'art", ha assenyalat Aguer, que ha destacat la importància de rebre un guardó com aquest a Itàlia. "És un referent en el món de l'art i en la pròpia trajectòria de Salvador Dalí", ha conclòs.
 
El saló internacional de Florència té com a objectiu congregar fundacions, associacions, empreses i experts que treballen en el món de la conservació i la restauració. Es tracta d'un espai que vol ser un fòrum de trobada i intercanvi, que promou la recerca i les noves metodologies museístiques, i que informa sobre la necessitat de preservar el patrimoni i de compartir els reptes que afronta el sector museístic.