13 municipis de la Selva continuen potenciant el llegat del Vescomtat de Cabrera

El projecte compta amb fons Feder de la UE

El Consell Comarcal de la Selva ha celebrat la reunió de seguiment del projecte “Producte turísticocultural Vescomtat de Cabrera”, executat pel Consell Comarcal de la Selva i que compta amb la participació de 13 municipis de la comarca i el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

L’estratègia a seguir per assolir aquest objectiu parteix de la posada en valor del gran llegat patrimonial que ens ha deixat a la comarca la nissaga dels Cabrera, una de les senyories feudals més importants de Catalunya. A partir d’aquí es generarà una proposta conjunta d’actuacions dels 13 municipis participants, capaç d’atraure nous públics culturals i turístics. Aquestes actuacions contemplen un ampli ventall de propostes: rutes d’autodescoberta del patrimoni, recreacions virtuals i edició de materials interpretatius, entre d'altres, que contribuiran de manera directa a la creació i promoció de nous productes culturals i turístics a la comarca.

La reunió d’aquest dimarts tenia com a objectiu explicar quin és l’estat d’execució del projecte i de les accions programades i previstes d’execució per a les anualitats 2018, 2019 i 2020. També ha servit per fer la presentació als municipis de l’empresa EducaArt, encarregada de la primera actuació, la conceptualització del producte, que marcarà la base sobre la qual es desenvoluparà la resta del projecte.

L’objectiu general que persegueix aquest projecte es generar i posicionar una proposta turística i cultural capaç d’atreure nous públics i de nous fluxos de visitants entre els municipis participants. Els objectius específics són: posar en valor el patrimoni material i immaterial del vescomtat de Cabrera, generar una proposta conjunta potent per atraure nous públics turísticoculturals als municipis i promoure l’activitat cultural i econòmica entorn dels recursos.

Els municipis que participen en el projecte són Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Llorer de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

Aquest projecte, que compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, té com a objectiu generar i posicionar una proposta turística i cultural capaç d’actuar com a atractor de nous públics i de nous fluxos de visitants entre els municipis participants de la comarca de la Selva.