Neix l’Associació Gastronòmica de Blanes com alternativa al turisme de sol i platja

La primera activitat serà per la Festa Major

Blanes compta des d’ara amb una nova entitat vinculada amb un dels sectors econòmics més actius del municipi. Es tracta de l’Associació Gastronòmica de Blanes (AGB), que es va presentar el vespre d’aquest passat dimecres al seu local social, ubicat a Grenyal, l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud.

L’acte de presentació de l’AGB el van encapçalar la presidenta de la nova entitat, Roser Vall-Llosada, acompanyada del tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa, Blai Vinaixa. També van assistir-hi membres de l’associació, representants d’altres entitats i empreses del municipi, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.

Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que es presenta a la població amb l’objectiu de reforçar la destinació de Blanes com una alternativa a la del Turisme de Sol i Platja, oferint productes de qualitat com a garant i atractiu pels visitants que venen al municipi on neix la Costa Brava. Actualment l’Associació Gastronòmica de Blanes ja compta amb nou membres inscrits, durant els propers dies esperen poder arribar a la vintena, i finalment fins i tot a la cinquantena.

Els membres de l’entitat són d’una gran diversitat: n’hi ha que produeixen cava, vi, vermut, cervesa, croquetes, gelats, o fins i tot disposen d’una event planner i un músic. Els criteris per formar part de l’associació és ser productor, distribuïdor o bé un personatge rellevant en el món gastronòmic. Es tracta de promoure i difondre la cultura i gastronòmica del municipi, així com de tots els agents col·laboradors.

La millor manera de fer-ho entenen que és a través dels productes artesans, molts d’ells premiats en diverses ocasions per institucions i organismes de prestigi com ara Girona Excel·lent, Concurs de Vins i Cava de Catalunya, Barcelona Bier Challenge, etc. L’aspiració de l’AGB és que, a través d’aquesta nova iniciativa, es puguin portar més visitants a Blanes, i que tant la ciutadania com el sector de la restauració aposti per aquest producte de qualitat i màxima proximitat.

Primera activitat de l’AGM

Durant la presentació celebrada ahir al vespre, ja es va avançar la primera activitat en comú que farà públicament l’Associació Gastronòmica de Blanes. Tindrà lloc coincidint amb un dels moments més intensos que es viu en aquesta població al llarg de l’any: la Festa Major de Santa Anna, que aquest 2018 se celebrarà del 21 al 28 de juliol. Per començar a fer difusió pública, disposaran d’una barra per poder oferir durant aquests dies de festa, tant als locals com als visitants, l’oportunitat de tastar les seves propostes.

La resta d’activitats que volen dur a terme més endavant les estan acabant de coordinar amb l’Ajuntament de Blanes. D’altra banda, entre els actuals socis de l’AGB estan decidint quines fires són de major interès per assistir-hi. La gènesi de l’entitat es remunta a fa gairebé un any, quan es van començar a fer els primers contactes, coincidint amb la posada en marxa de Grenyal, l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud on s’ubica la seu.

Mitjançant l’Associació Gastronòmica de Blanes, els seus membres volen realitzar accions comuns, com ara activitats fora de la població, borsa de treball per als associats, formació i assessorament, presentacions de productes i iniciatives compartides; i un espai cultural pels artistes o personatges blanencs relacionats amb aquest àmbit. Es tracta, en definitiva, de donar a conèixer el gran potencial que pot oferir el sector gastronòmic de la vila.