Palamós rep el Seabourn Ovation amb 500 passatgers en el seu viatge inaugural

Va iniciar la seva ruta inaugural a Venècia el 5 de maig i l'acabarà a Barcelona

El Seabourn Ovation ha arribat aquest matí a Palamós. A bord hi viatgen uns 500 passatgers, majoritàriament nord-americans. El creuer va iniciar el seu viatge inaugural per la Mediterrània el passat 5 de maig a Venècia i durant la seva ruta ha fet escala als port de Zadar i Dubrovnik (Croàcia); Kotor (Montenegro), Corfú (Grècia) , La Valletta (Malta), Aiaccio (Còrsega), Marsella (França) i aquesta tarda salparà cap a Barcelona, on finalitzarà la seva primera ruta.

El vaixell, que té capacitat per a uns 600 passatgers i una eslora de 213 metres, s'ha construït amb tecnologia pinta amb l'objectiu de millorar la seva hidrodinàmica i estalviar en el consum de combustible.

El creuer és propietat de la companyia de luxe nord-americana Seabourn Cruises Line, fidel al port de Palamós. Des del 2015 i quan s'acabi la temporada 2018, hi haurà portat 90 escales de creuer i més de 30.000 turistes. Els experts en l'activitat remarquen que els passatgers visiten la vila i la seva destinació durant les hores de l'escala però que, a més, posteriorment recomanen els destí als seus països d'origen. Això propicia, remarquen, que vinguin nous turistes a conèixer el territori i ajuda a situar Palamós arreu del món.

De fet, la naviliera ha portat tota la seva flota actual al port palamosí: Seabourn Quest, Seabourn Soujourn, Seabourn Odyssey, Seabourn Encore. Anteriorment també van fer escala al port de Palamós els creuers Seabourn Legend, Seabourn Spirit i Seabourn Pride, que ara formen part d’altres companyies amb un altre nom.

Durant l'acte institucional que ha tingut lloc a bord del vaixell, la directora Tècnica de Ports de la Generalitat, Esther Roca, acompanyada de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava, Marta Felip, entre altres autoritats, ha lliurat la mètopa commemorativa al capità adjunt del Seabourn Ovation, Stig Betten.