Jutjat per agredir sexualment la cuidadora de la seva sogra a Vilafant

El processat hauria entrat a la seva habitació i li va començar a fer tocaments mentre dormia

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat que s'enfronta a 11 anys de presó per agredir sexualment la cuidadora de la seva sogra a Vilafant (Alt Empordà). La fiscalia sosté que l'home va aprofitar que la seva dona estava fora una dies i, el 20 i el 21 d'agost del 2017, va entrar a l'habitació de la víctima i li va fer tocaments en reiterades ocasions.

Un dels cops, ha explicat la víctima al judici, el processat la va començar a agredir mentre dormia. "Em vaig despertar, li deia que parés, que jo no volia i que podia ser la seva filla, però no em feia cas", ha relatat la dona.

L'acusat s'ha acollit al seu dret a no declarar i no ha respost a cap pregunta ni de la fiscalia ni de la defensa. La defensa nega els fets i demana l'absolució. La seva advocada subratlla que l'acusat ha consignat 6.000 euros per front a la possible indemnització en cas de condemna.

La víctima va començar a treballar per a la família el 10 d'agost del 2017, quan la dona de l'acusat la va contractar per cuidar la seva mare a Vilafant. La cuidadora vivia a la casa.

Segons ha detallat al judici, al principi tot va ser normal però l'acusat va començar a mostrar una actitud diferent a mida que passaven els dies. Sobretot quan s'apropava un cap de setmana durant el qual la seva dona no seria a casa perquè havia de viatjar a València.

Així, entre el 18 i el 21 d'agost la víctima es va quedar a Vilafant només amb la dona a qui cuidava i l'ara acusat. El primer episodi d'agressió sexual va ser el dia 20, cap a les set del matí. Segons ha detallat la víctima, el processat va entrar a la seva habitació mentre ella dormia i li va començar a fer tocaments. Això va provocar que la dona es despertés.

Segons sosté la fiscalia, tot i que li va exigir que parés i li va dir que podia ser "la seva filla", l'home no li va fer cas i va continuar abusant d'ella fins que finalment va desistir.

L'endemà, també a les set del matí, el processat va tornar a entrar a la seva habitació i, de nou, aprofitant que dormia li va començar a abaixar els pantalons que duia. La víctima es va despertar i el va empentar per intentar apartar-lo però no ho va aconseguir. En aquesta ocasió, indica la fiscal, l'acusat li va introduir tants els dits com la llengua a la vagina.

Com a conseqüència d'aquesta segona agressió, la dona va patir un eritema amb dolor a la palpació, unes ferides compatibles amb l'acusació, segons ha explicat la doctora que la va atendre al Trueta i que va activar el protocol en casos d'agressió sexual.

L'acusat s'ha acollit al seu dret a no declarar i no ha respost cap pregunta.

La fiscalia l'acusa d'un delicte d'agressió sexual sense penetració i d'un delicte d'agressió sexual amb la introducció de membres corporals i sol·licita que el condemnin a 11 anys de presó, 15 anys de llibertat vigilada i que li prohibeixin apropar-se a la víctima. En matèria de responsabilitat, demana que indemnitzi la víctima amb 6.000 euros, uns diners que el processat ja ha consignat.

La defensa demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.