L'Ésdansa de les Preses posa el seu focus en el diàleg entre la dansa i la música

El festival se celebrarà del 20 al 26 d'agost

La 36a edició de l'Ésdansa de les Preses (Garrotxa), el festival de la dansa i la música d'arrel tradicional tant nacional com internacional, posarà el focus en el diàleg entre la dansa i la música i farà una aposta "clara" per mostrar el treball en comú de companyies i col·lectius provinents d’aquests dos mons a través de propostes gairebé inèdites, segons han informat els organitzadors del festival.
 
Entre les principals propostes del festival que aquest dilluns s'han donat a conèixer, hi ha l’espectacle inaugural 'Contrabanda' de l’Esbart Sant Martí i La Lira Ampostina, 'Indiano sons i els passos perduts' de Factoria Mascaró i el grup d’havaneres L’Espingari, la peça 'Sa mateixa' de Joana Gomila i Lali Ayguadé i l’estrena de Pilar de dos de Raquel Viñuales i Clàudia Gómez. El festival se celebrarà entre el 20 i el 26 d'agost.
 
El diàleg amb el paisatge també continuarà formant part essencial del festival a través de les propostes anomenades “experiència” al Parc de Pedra Tosca.
 
Pel que fa a les propostes internacionals, en aquesta edició l’Ésdansa portarà tres països encara inèdits dins el festival com són la República Turca del Nord de Xipre, El Salvador i Mongòlia, que compatiran protagonisme amb Xile, present a través del Ballet Folclórico de Chile.
 
L'Ésdansa'T, la línia formativa del festival, va obrir les inscripcions dissabte passat amb un total de 190 hores de formació, 50 més que l’any passat, amb l'ampliació de l’oferta dels tallers per a nens i nenes a través de quatre itineraris paral·lels, distribuïts en diferents franges d’edat.