Els Mossos investiguen la crema d'una vintena de contenidors en dos mesos a Navata

Tots s'haurien produït de nit i en zones diferents del municipi

Crema massiva de contenidors en les darreres setmanes a Navata. Des de finals de març fins aquesta mateix setmana n'han incendiat dinou, onze dels quals el mateix dia. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació arran de la denúncia de l'Ajuntament del municipi però de moment no hi ha cap detingut.

L'alcalde, Jaume Homs, ha explicat que el primer cas va tenir lloc la nit del 26 al 27 de març passat. Aquella matinada es van cremar cinc contenidors d'una mateixa zona del municipi. Des del consistori van creure que es tractava d'un fet aïllat i, possiblement, d'una bretolada.

El segon incident es va produir durant la primera quinzena d'abril. En aquesta ocasió, van cremar fins a onze contenidors ubicats en cinc punts diferents del municipi. "Primer pensàvem que era una sola persona però després d'això vam dubtar que hi haguessin més implicats", diu Homs. I és que, segons explica, els llocs on es va produir els focs estan a una distància mínima de 300 metres.

El darrer episodi ha tingut lloc aquesta mateixa setmana. La nit de dimarts a dimecres en van cremar un i la de dimecres a dijous, dos més. Homs diu que s'ha incrementat la vigilància policial al poble per intentar enxampar el responsable o responsables de les destrosses.

L'alcalde assegura que s'han anat reposant els contenidors afectats i que alguns d'ells s'han pogut reparar.