Més de 800 escolars de Girona participen en l’onzena Fira de la Ciència

L’activitat va tenir lloc aquest matí a les places de l’U d’Octubre

Més de 800 escolars de 5 a 12 anys de les escoles de Girona van participar ahir al matí en l’onzena edició de la Fira de la Ciència, que ha tingut lloc a la plaça de l’U d’Octubre de 2017 i a la plaça de Josep Pla. La Fira està organitzada de forma conjunta per l’Ajuntament de Girona, a través de La Caseta-Serveis Educatius; la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG); l’Obra Social “La Caixa”, i el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Gironès.

De les 10 h a les 12 h, s’han organitzat gairebé quaranta tallers d’experiments científics en els quals els escolars de la ciutat han pogut experimentar i investigar a través de diferents activitats. Les escoles participants han sigut les següents: Joan Bruguera, Verd, Montjuïc, Vedruna, Carme Auguet, Sagrada Família, Taialà, Font de la Pòlvora, El Bosc de la Pabordia, Marta Mata, Eiximenis, Masmitjà i Pericot.

Les propostes, dirigides per estudiants del grau de Mestre de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG, han treballat diferents conceptes científics, com el pes, les mescles i dissolucions, la pressió, el magnetisme o les ones sonores, entre altres. Amb els tallers realitzats s’ha aconseguit treballar, de manera senzilla i entenedora, tots aquests conceptes científics que habitualment són difícils d’entendre.

La Fira de la Ciència té com a objectiu promoure l’educació científica entre els més joves posant en pràctica el mètode científic a través de l’observació de fenòmens, formulant hipòtesis, experimentant i traient conclusions i d’aquesta manera es poden definir teories relacionades amb els conceptes científics treballats. Amb aquesta manera de treballar s’aconsegueix que la ciència sigui atractiva i engrescadora i fomenta, d’aquesta manera, les vocacions científiques dels nens i nenes.