La CUP i ERC volen que les AMPES segueixin gestionant els menjadors escolars a Girona

Presentaran una moció conjunta al ple de dilluns

Els grups municipals de la CUP-Crida per Girona i ERC-MES presentaran una moció al proper Ple municipal per tal que les AMPES i les AFAS segueixin gestionant els menjadors dels centres escolars. Els impulsors han explicat que “el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja ha comunicat a algunes associacions de famílies que no els renovarà el conveni de gestió, i això ha generat alarma i molts dubtes entre les entitats”. Segons han declarat Laia Pèlach (CUP-Crida per Girona) i Pere Albertí (ERC-MES), aquesta situació comportaria “una important pèrdua de control sobre els aspectes del menjador escolar dificultant enormement l’adaptació a les necessitats i al projecte educatiu de cada centre: no seria un gestió de proximitat com fins ara”.

Aquesta decisió del Consell Comarcal del Pla de l’Estany podria replicar-se al Gironès, i per tant, a la ciutat de Girona. El problema, segons expliquen la CUP-Crida per Girona i ERC-MES, és de naturalesa jurídica i per això demanen al Departament d’Ensenyament que “trobi una fórmula per tal que les AMPES i AFAS puguin seguir gestionant els menjadors escolars”. Les formacions d’esquerres defensen que “la gestió per part de les entitats permet la integració del menjador escolar amb el centre educatiu, i adaptar les condicions del menjador tals com el menú o el monitoratge als interessos i necessitats de l’alumnat i les seves famílies”. En canvi, defensen que si ho gestiona directament el Consell Comarcal “s’externalitzaria a grans empreses que replicarien el mateix model a totes les escoles sense adaptar-se a les necessitats de cadascuna”.

Paral·lelament, a la moció demanen que el Consell Comarcal del Gironès “busqui alternatives per tal de preservar el sistema actual de gestió per part de les AMPES i AFAS mentre no es trobi la fórmula jurídica definitiva”.