Marc Riera, nou president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Assumpció Puig, primera degana en la història del COAC

L’arquitecte banyolí Marc Riera i Guix accedeix a la presidència de la Junta Directiva de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) pel període 2018-2022, en ser proclamat president electe el passat 18 d’abril, ja que només es va presentar una única candidatura. D’aquesta manera, el nou equip amb Riera com a president, està configurat pels arquitectes Jordi Ortega Batlle, com a secretari, Josep M Torra Pla, com a tresorer i Sílvia Musquera Felip, com a vocal.

En quant a les delegacions de la Demarcació de Girona, les candidatures també van ser úniques resultant electes les arquitectes Neus Roca Cambras, a Garrotxa-Ripollès, i M. Mercè Oriol Hilari, a l’Alt Empordà.

D’altra banda, l’arquitecta Assumpció Puig serà la propera degana del COAC. Realitzat aquest vespre l’escrutini de vots, la candidatura “Ara, arquitectes”, encapçalada per Puig, ha obtingut 1238 vots, enfront dels 600 de Ramon Torra, els 385 d’Enric Mir, i 168 vots en blanc. La Junta de Govern liderada per Assumpció Puig estarà integrada per Pere Castelltort, que assumirà les funcions de secretari, Ione Ruete, com a tresorera, i Josep Ferrando, Guillem Costa i Duna Bellmunt, com a vocals.

A les altres demarcacions només hi ha hagut eleccions a la de Barcelona on n’ha sortit escollida Sandra Bestraten (candidatura Ara, arquitectes) com a presidenta amb 848 vots, mentre que Pilar Calderón (candidatura Canvi COAC) ha aconseguit 473 i Núria Llaverías (candidatura Obrim el COAC), 262 vots, i 141 han sigut vots en blanc. En aquest cas, es tracta també de la primera dona en la història del Col·legi que encapçala la Junta Directiva de Barcelona.

Pel que fa a les demarcacions d’Ebre, Comarques Centrals, Lleida i Tarragona van tenir una sola candidatura i ja van ser proclamades el passat 18 d’abril. D’aquesta manera, Miquel Sitjà i Domenèch és el nou president de les Comarques Centrals; Joan-Manuel Margalef i Miralles de l’Ebre; Víctor Pérez-Pallarès i Luque de Lleida i Joan Tous i Gomà-Camps de Tarragona.

Quant a les delegacions territorials, van quedar igualment proclamats com a delegats en no tenir oposició Ricard Lobo i Sastre (Pirineu) i Miquel Turné i Oliveras (Vallès).

En aquestes eleccions, més de 10.000 arquitectes han estat cridats a participar durant els dies 9 i de 10 de maig de 2018, per escollir els representants als òrgans de govern i a l’assemblea de l’entitat. La participació a aquestes eleccions ha estat de 2.452 arquitectes, un 24,06% del total dels 10.190 arquitectes censats. Aquesta xifra suposa un increment de participació significatiu respecte a les darreres eleccions, i respon en part al fet que en aquest període el nombre de col·legiats ha augmentat en gairebé 800.

Els resultats es podran consultar al web arquitectes.cat a partir d'avui, al llarg del dia. La legislatura 2018-2022 s’iniciarà el proper 11 de juny després de la presa de possessió dels nous càrrecs.