El CDR de Girona il·lumina la Catedral en suport a l'investigat per tallar les vies el 8-N

Hi van projectar una estelada i un text reivindicatiu

El CDR de Girona va protagonitzar ahir a la nit una acció reivindicativa en suport a Emanuel Donoso, investigat pel tall de vies a l'estació del TAV el passat 8-N. Aquesta va consistir en projectar damunt la façana de la Catedral una bandera estelada i el text "Jo també vaig tallar les vies".

Aquesta acció se suma a la del passat 5 d'abril quan Donoso es va negar a declarar davant el jutge i que 150 van concentrar-se davant dels jutjats per donar suport al jove activista.

En la lectura d'un manifest van assegurar que "el remolí repressiu i autoritari" que l'Estat va engegar fa mig any "i que no para d'escalar". El manifest, a més, també es pregunta "en base a què" els Mossos d'Esquadra han assenyalat el jove activista entre les 10.000 persones que aquell dia van tallar les vies. "Un cop més, hem de denunciar l'existència de fitxers policials, que s'elaboren amb criteris polítics i ideològics per nodrir actuacions repressives i desmobilitzar el teixit popular organitzat", recull el text.
La portaveu del CDR va assegurar aleshores que Donoso, "com la resta de represaliades, no caminarà mai sol" i va apuntar que, amb la situació actual, "és un imperatiu reconèixer que no hi ha marxa enrere i que l'única opció és guanyar i fer efectiva la República des del carrer". "No cedirem ni un mil·límetre per aplicar el resultat irrenunciable de l'1-O", va concloure.

"No assumirem que és delicte"

El jove activista va prendre aleshores el megàfon per fer saber que, juntament amb els CDR, hauria decidit "no retrocedir i desobeir". I que per tant, aquell matí no entraria a declarar. "Perquè no podem ni voldrem assumir mai que els fets del 8-N, al TAV o a l'autopista, puguin ser jutjats, perquè es van fer en solidaritat amb les exiliades, les preses polítiques i van ser un pas més per constituir la República Catalana", va assegurar Donoso.

Des dels CDR s'ha fet una crida a la gent a estar atenta a les xarxes socials, perquè la negativa de Donoso a declarar pot suposar "que se'l detingui en qualsevol moment". Una de les seves portaveus ja ha avançat que, si això passa, convocaran una concentració de protesta davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

En paral·lel, des dels CDR també s'ha impulsat una campanya "massiva" d'autoinculpacions. Tothom qui vulgui, pot entrar a la web www.jotambevaigtallarlesvies.cat per adherir-s'hi. "És necessari fer-ho per seguir aquest procés", ha conclòs una de les portaveus.