Figueres destinarà 40.000 euros a subvencionar les quotes a nous autònoms

Es donaran fins a 1.000 euros als emprenedors que vulguin obrir negocis

Estar desocupat i empadronat a Figueres, voler obrir un negoci a la ciutat i no haver-se adherit al règim de treballador autònom durant els darrers cinc mesos. Aquests són alguns dels requisits que estableixen les bases que el Govern municipal de la ciutat porta a aprovació avui i que espera tirar endavant tot i estar en minoria.

La iniciativa compta amb una partida al pressupost de 40.000 euros i la voluntat es subvencionar amb un màxim de 1.000 euros durant un any a aquells emprenedors que decideixin fer-se autònoms i obrir negocis vinculats a diversos sectors. Tots seran vàlids però tindran més punts aquells que estiguin enfocats a les noves tecnologies o al sector agroalimentari. Uns sectors "emergents" a Figueres i que des del consistori volen potenciar.

L'alcaldessa, Marta Felip, assegura que la mesura busca, per una banda, fomentar l'ocupació però també promoure la creació de noves empreses i combatre l'economia submergida. En aquest sentit, diu que el 80% del PIB de la ciutat es troba en el sector comercial i de serveis. D'aquest, el 80% el lideren petites (amb un o dos treballadors) i mitjanes empreses.

Per donar-hi suport, l'Oficina d'Emprenedoria i Empresa de l'Ajuntament oferirà assessorament als beneficiaris dels ajuts per a l'elaboració del pla d'empresa, l'anàlisi de la seva viabilitat o sobre com planificar el negoci.

Felip diu que es tracta d'una prova pilot però que si funciona estudiaran incloure-ho en propers exercicis. "Veurem com es consolida i de la mateixa manera que hem fet amb altres ajuts com els del transport, podríem mantenir-los", insisteix.