Uns 400 participants van enfrontar-se a les proves i la pluja de la 4a Oncoextreme

S'han recollit 5.800 euros

La persistent pluja que va caure durant el diumenge al matí no va aconseguir deslluir la 4a edició de l’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. Els forts ruixats van fer que l’edició d’aquest any fos més extrema que mai, però tot i això la cursa va comptar amb gairebé 400 participants, una xifra fins i tot superior a la de l’any passat. En total, entre inscripcions i patrocinadors, s’han recollit 5.800 euros que es destinaran als serveis assistencials que l’Oncolliga ofereix als malalts de càncer i les seves famílies.

Els participants en aquesta 4a edició van haver de superar un total de 21 obstacles en set trams diferents al llarg dels vuit quilòmetres de circuit circular amb sortida i arribada a la Fosca. Els participants van passar per punts com Castell o la Pineda d'en Gori i es van trobar alguns obstacles nous respecte d’altres anys. La intenció era sorprendre als habituals de la prova amb nous al·licents.

Els obstacles, ideats per Xavier Adroher, estan dissenyats de manera que els nens a partir de 10 anys els poden superar tot sols i els menors d'aquesta edat ho poden intentar amb l'ajuda dels pares o adults que els acompanyin, ja que l’objectiu és que sigui una activitat esportiva i solidària apte per a tots els públics. Tot i que no era una competició, els primers a arribar van ser Jordi Corominas, amb un temps de 42:25, i Gemma Alcalà, amb 54:11.

L’objectiu principal de l’Oncoextreme és recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars a través dels programes de la Fundació Oncolliga Girona, com per exemple serveis de fisioteràpia, drenatge limfàtic, suport psicològic, material ortopèdic, etc, amb la supervisió del Comitè Tècnic de l’entitat.