Jordi Cruz conversarà amb Cristina Jolonch al Diàleg Gastronòmic de la UdG

Serà dijous durant la Càtedra de Gastronomia

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni de la Universitat de Girona organitza el primer Diàleg Gastronòmic de l’any, que debatrà sobre el tracte de la gastronomia en els mitjans de comunicació. L’acte se celebrarà el pròxim dijous 10 de maig a 2/4 d’11 del matí a la Sala de Graus de la Facultat de Turisme de la UdG i consistirà en un debat entre el reconegut xef Jordi Cruz i la periodista gastronòmica Cristina Jolonch. Durant l’acte els dos convidats conversaran sobre el paper que està tenint la gastronomia dins del món de la comunicació, l’aparició de formats televisius com a noves expressions culturals que promocionen la cuina o sobre l’alta restauració com a reclam de promoció turística.

Jordi Cruz és un reconegut cuiner català que té 4 estrelles Michelin (3 del restaurant ABaC i 1 de L’Angle, tots dos a Barcelona), a banda de dirigir un tercer restaurant anomenat Ten’s. Cruz també s’ha donat a conèixer a través del programa televisiu Masterchef, de Televisión Española, on des de fa 6 temporades n’és jurat. El restaurant ABaC, que s’ha convertit en el seu restaurant insígnia, ha aconseguit 3 estrelles Michelin, que és actualment la màxima distinció que atorga la Guia Michelin i que nomes 11 restaurants espanyols tenen.

Cristina Jolonch és periodista de La Vanguardia especialitzada en gastronomia i presidenta per Espanya i Portugal de l’acadèmia de The World’s 50 Best Restaurants. Jolonch té una àmplia trajectòria en el món de la crítica gastronòmica i ha estat Premi Nacional de Gastronomia d’Espanya i de Catalunya. És codirectora del documental Snacks, bocados de una revolución, al costat de Verónica Escuer. La periodista també ha impulsat un projecte anomenat “Cocina Conciencia” que, juntament amb la Fundación Raíces, promou la integració laboral dels joves amb risc d’exclusió social a través de la cuina.

Durant l’any passat, la Càtedra va organitzar un total de sis actes, tres dels quals en forma de Diàlegs Gastronòmics, dos de caire més acadèmic i una taula rodona. Reconeguts xefs com Ferran Adrià, Gastón Acurio, Joan Roca, Fina Puigdevall, Raül Balam, Marc Gascons i Paco Pérez, en van ser els protagonistes i van aconseguir aplegar prop d’un miler d’assistents. Aquestes activitats estan pensades per obrir una reflexió sobre aspectes de la gastronomia que tenen influència en altres àmbits, per això durant el 2018 organitzaran altres debats entorn l’impacte del malbaratament alimentari i el paper de la dona en la gastronomia.