El Temps de Flors comptarà amb un ''bosc de la llibertat''

Hi hauran 450 arbres grocs repartits en 80 balcons

  • Els organitzadors preparant el "Bosc de la Llibertat"
    Els organitzadors preparant el "Bosc de la Llibertat"

Òmnium Gironès, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Ateneu d’Acció Cultural s’han unit aquest any per impulsar conjuntament el muntatge “El bosc de la llibertat” per Girona Temps de Flors, un projecte que se centra en la simbologia de la llibertat i de la pau pels moments delicats que viu Catalunya.

Les persones que a partir del cap de setmana que ve s’endinsin al Barri Vell de Girona per la plaça del Vi o la plaça de l’Oli i passegin pel carrer Ciutadans veuran un muntatge on la Pau i la Llibertat seran les protagonistes. Serà a través d’un bosc imaginari format per 450 arbres de color groc repartits per uns 80 balcons i amb més de 6.000 reproduccions de coloms blancs que s’enlairen cap a la llibertat. La Pau estarà representada per coloms de l'artista Pablo Picasso i la Llibertat a través del color groc, amb la simbologia que aquest color representa actualment.

“El bosc de la llibertat” serà groc perquè aquest color s’ha guanyat un lloc a tots els pobles i ciutats de Catalunya per expressar el rebuig al que està passant al país i el que està passant amb els presos polítics i els exiliats. Les tres entitats consideren que cal treballar units per crear un país cohesionat capaç de tirar endavant i construir una societat justa i lliure on s’escolti la veu de tothom i tothom s’hi senti partícip.

La realització del projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de voluntaris de les tres entitats que s’han encarregat dels elements del muntatge; a la de Serveis Panella, que ha deixat les instal·lacions per preparar el projecte; i a la dels membres de la Brigada municipal de Girona.