Els Bombers extingeixen l'incendi a la fàbrica Gas Gas de Salt

El foc s'ha originat pels volts de les cinc de la matinada

A quarts de cinc de la tarda d'aquest dissabte, les deu dotacions de Bombers que quedaven a la fàbrica Gas Gas del polígon de Torremirona de Salt han apagat el foc que s'hi havia originat dotze hores abans. Les flames han afectat només una part de la nau de 10.000 metres quadrats. En concret, les zones cremades han estat la sala d'expedicions i un magatzem situat a la part més propera de l'entrada de l'edifici.


El sotsinspector dels Bombers i cap de torn a Girona, Enric Cano, ha explicat que quan han arribat "hi havia molt de fum" i han hagut d'accedir a la coberta per fer baixar la temperatura. D'aquesta manera han pogut entrar a dins de la nau per poder atacar el foc de més a prop. La part que més ha cremat ha estat una zona de cartrons, que ha afavorit la propagació ràpida del foc.

Cano s'ha mostrat "sorprès" perquè malgrat l'aparatositat de l'incendi "es podrà salvar bastant de material", com motocicletes, recanvis i maquinària. En aquest sentit, el propietari de l'empresa, Ivan Contreras, ha assegurat que el succés "no afectaria" ni la producció ni les entregues, perquè una bona part ja estaven fetes.

Cal recordar que Gas Gas exporta el 95% de tota la seva producció a l'estranger. "Vull enviar un missatge de tranquil·litat, perquè només s'ha cremat prop d'un 5% de la planta", ha assenyalat Contreras. L'empresari ha deixat clar que l'estructura de la nau "no estava afectada" i que esperen començar les tasques de neteja "el més aviat possible".

Agraïment als treballadors

El propietari de Torrot – Group Gas Gas també ha volgut agrair als treballadors que s'han acostat fins a la fàbrica i els ha tranquil·litzat. "Dilluns serem tots aquí per tal de continuar treballant. Ara hem de veure com ho fem per pintar, netejar i tornar a deixar la planta tan maca com abans", ha assenyalat.

Contreras també ha recordat que fa dos anys es va assumir la gestió de la fàbrica de Gas Gas que estava clausurada "i feta un cromo", ha indicat. "La tasca que hem fet en dos anys d'aixecar-la la continuarem, i la farem més forta", assegura. De fet, el fundador de Torrot Group ha explicat que aquest mateix dissabte Gas Gas competeix en un en una prova de "trial elèctric" a Sarrià de Ter (Gironès) i que també és present en una competició d'enduro a Portugal.