Roben en un pis de Blanes, les enxampen i queden atrapades al soterrani quan volien fugir

Un veí de l'edifici va perseguir-les escales avall

Tres lladres van errar en el seu intent d'escapar quan les van enxampar en ple robatori i van acabar tancades en un soterrani sense sortida. Els fets van passar aquest dijous, pels volts de les dotze del migdia al Passeig de Dintre de Blanes, un dels espais més cèntrics del municipi. Un veí va sentir sorolls estranys que venien dels pisos superiors i, pel forat de l'escala, va veure tres dones amb una actitud que li va semblar sospitosa. Per aquest motiu, va decidir pujar per mirar què passava.

Un cop al replà de la quarta planta, l'home es va adonar que les dues portes d'accés als pisos estaven rebentades. Quan van veure el veí, les acusades van arrencar a córrer després de ventar-li una empenta. L'home, però, no es va atemorir, les va seguir i va provocar que les tres sospitoses, enlloc d'aturar-se a la planta baixa per sortir al carrer, anessin a parar al soterrani. En aquest moment, el veí va aprofitar per tancar la porta d'accés a aquest espai, que no tenia cap altra sortida possible, i va trucar a la policia.

Els agents van comprovar que els dos pisos de la quarta planta s'havien regirat completament, i van avisar els inquilins, que van trobar a faltar joies i uns 1.000 euros en efectiu.

La patrulla va registrar el soterrani on les dones van quedar atrapades i hi van localitzar tres bosses amagades amb mig centenar de peces al seu interior. Tot i això, dels 1.000 euros que els propietaris del pis asseguraven que els havien robat, només en van trobar un bitllet de 50.

Les detingudes, de nacionalitat croata, estan a l'espera de passar a disposició judicial acusades de dos robatoris amb força. Les dones, amb residència a Vinaròs, tenen nombrosos antecedents per fets similars. La policia sospita que poden ser part d'una banda organitzada dedicada a cometre aquest tipus de delictes arreu de l'Estat.