Un incendi destapa un cultiu de 1.200 plantes de marihuana en un xalet de Blanes

L'operatiu acaba amb tres detinguts i la confiscació de 70 quilos de marihuana

El foc produït per un curtcircuit ha deixat al descobert una gran plantació de marihuana amagada en un xalet de Blanes (Selva). Un veí del carrer Mas Marull, al barri de La Plantera, va avisar la Policia Local aquest dimarts cap a un quart de quatre de la tarda perquè veia que sortia fum de les clavegueres. L'origen era un dels habitatges, en el qual els agents van comprovar que a l'interior hi havia un cultiu de marihuana. Un cop a dins de la casa, els agents van comprovar que, a part de la plantació, hi havia tots els estris, inclòs un sistema de reg automàtic, per tenir cura del creixement de la droga.
A més, tenien punxada la llum per abastir tot el cultiu. Precisament, la connexió que van fer amb el cablejat elèctric per connectar-se a la xarxa és la que va generar el curtcircuit i el posterior incendi que els va delatar. La Policia Local de Blanes ha arrestat les tres persones que eren a l'interior del xalet, dos dels quals en són els llogaters. A tots tres se'ls acusa de tràfic de drogues i de defraudació de fluid elèctric. A més, han requisat 1.200 plantes i els diferents cabdells que hi havia a la casa, que sumen una quantitat total de 70 quilos. El cas està sota secret de sumari.
 
La trucada d'un veí pel fum que sortia del clavegueram va acabar destapant una plantació de marihuana a dins d'un xalet a Blanes. Els fets es van produir aquest dimarts cap a un quart de quatre, quan un veí va donar l'avís. La Policia Local i els Bombers es van desplaçar al lloc dels fets, al carrer Mas Marull, al barri de la Plantera de la ciutat.

L'origen del foc va ser un curtcircuit. Un cop sufocat l'incendi, els agents van veure que a la casa hi havia el cultiu de marihuana.

Un cop van tenir autorització judicial per poder entrar, van descobrir que la plantació era de grans dimensions. En concret, més de 1.200 plantes en un sistema que defraudava la llum elèctrica. El cultiu funcionava amb un pont que punxava l'energia directament a la xarxa. Precisament, aquesta connexió elèctrica fraudulenta és la causant de l'incendi.

A banda de les plantes en cultiu, a l'interior del xalet hi havia cabdells preparats per vendre. En total, la droga comissada arriba als 70 quilos. A banda, hi havia esqueixos, transformadors i sistemes de reg automàtic.

La Policia Local ha arrestat les tres persones que hi havia a l'interior de l'immoble. Són dos homes i una dona, de nacionalitats holandesa i dominicana. Dos d'ells eren els llogaters del xalet.

El cas es troba sota secret de sumari i els detinguts han de passar properament a disposició del jutjat d'instrucció de Blanes que porta la investigació.