Clúster Èxit i Friselva formen 20 joves en risc d’exclusió social com a operaris carnis

S’ha impulsat a través del projecte ‘Punt de Formació Incorpora’

Clúster Èxit i l’empresa càrnia Friselva de Riudellots de la Selva han repetit amb èxit el curs de formació en operari de la indústria càrnia. El curs s’ha impulsat a través del projecte ‘Punt de Formació Incorpora’ de Clúster Èxit, en el marc del programa Incorpora de l’Obra Social ‘la Caixa’. Més de 250 persones han millorat la seva ocupabilitat a les comarques de Girona gràcies al programa d’orientació laboral i al treball en xarxa amb el teixit empresarial que impulsa el Clúster Èxit, en col·laboració amb més de 110 empreses col·laboradores.

El curs d’operari carni, realitzat per la Fundació Astrid 21, es va iniciar al gener i s’ha tancat aquest mes d’abril. Un total de 20 joves d’entre 18 i 30 anys han pres part en el curs, que els ofereix l’oportunitat de formar-se en la indústria càrnia i aprendre les tasques de desfer el porc.

Durant la formació, els joves han rebut un total de 300 hores de classes, dividides en formació en competències transversals, competències tècniques i pràctiques a l’empresa. Dels 20 joves participants, 18 han completat la formació a través d’un conveni de pràctiques laborals. Un cop finalitzat el curs, es preveu que 13 dels participants passin a treballar a l’empresa, a partir d’un contracte de treball de 6 mesos amb possibilitats de passar a indefinit.

Sandra Fernández, presidenta del Clúster Èxit, ha destacat que el curs “vol oferir oportunitats a joves que volen formar-se i aprendre un ofici en el sector carni, un dels més importants de la demarcació, per integrar-se en el mercat laboral” i ha afegit que “el balanç d’aquest curs és molt positiu perquè pràcticament tots els alumnes han aconseguit completar la seva formació i més de la meitat obtindran un lloc de treball”.

Els Punts formatius Incorpora Girona

Els Punts formatius Incorpora Girona formen part del programa Incorpora de l'Obra Social ”la Caixa”, en el que el Clúster Èxit participa com a entitat social especialitzada en inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i especials dificultats. El programa té per objectiu facilitar la inserció laboral d’aquestes persones, oferint a les empreses la promoció de la Responsabilitat Social Corporativa a través de la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i risc d’exclusió social.

Clúster Èxit

El Clúster Èxit és una associació integrada per nou entitats de l’àmbit de l’economia social i el treball amb suport sense ànim de lucre de la província de Girona. Les entitats que formen part del Clúster Èxit donen feina a un total de 754 persones especialment vulnerables (discapacitat intel·lectual, física, malaltia mental, síndrome de down i risc d’exclusió social), a més de donar atenció a més de 3.000 usuaris.

L’origen del Clúster és del Grup Èxit, integrat per les empreses Fundació Drissa, Grup Fundació Ramon Noguera i Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, que van començar a treballar el 2008, fruit de les retallades a l’àmbit social provocades per la crisi econòmica. Ara fa dos anys, es va decidir crear un clúster amb l’objectiu de fer més fort i competitiu el sector de l’economia social gironina i, a més de les entitats que formen part del Grup Èxit, s’hi van afegir la Fundació Síndrome de Down de Girona i comarques – Astrid 21, Fundació Privada Onyar La Selva, Fundació els Joncs, Brot SLU, Fundació Tresc i Fundació Mifas.