Entren en servei part de les noves dependències del parc de Bombers de Figueres

La totalitat dels treballs estaran enllestits el proper mes de juny

L'empresa adjudicatària de les obres de millora i ampliació del parc de Bombers de Figueres han acabat part dels treballs. Es tracta de les dependències que hi ha ubicades a la zona de cotxeres on s'hi ha habilitat una sala per al cap de Guàrdia, magatzems, el vestuari i un gimnàs. Els efectius del cos podran començar a utilitzar-les a partir d'aquest mes de maig, tot i que ja fa dies que hi han començat a dipositar material.

El delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, assegura que les obres van a bon ritme i que esperen que es compleixin els calendaris previstos. Això implicaria que el proper mes de juny estiguessin completament acabades. De fet, els treballs se centren ara en l'edifici de dues plantes que s'ha aixecat al costat de les dependències que es van enderrocar. En aquest espai, s'hi ubicaran els despatxos, el menjador, la cuina, la sala de comandament i els dormitoris.

Els efectius destinats a la ciutat, però, denuncien que s'han fet alguns canvis respecte del projecte que se'ls va presentar. En concret, asseguren que s'han eliminat finestres de l'edifici de nova planta i que s'ha modificat el material amb el qual es cobrirà la façana exterior. A més, diuen que han canviat la ubicació de l'aparcament previst.

Una actuació llargament reivindicada

Les obres es van iniciar el mes de juliol de l'any passat amb una inversió d'1,15 MEUR. L'actuació incloïa la millora de les instal·lacions de la zona de cotxeres (que estava molt deteriorada) i la creació de noves dependències per al cos. En total, l'equipament passarà dels 1.062 metres quadrats que tenia fins ara als 1.295.

Els treballs van obligar a traslladar els Bombers i instal·lar-los en mòduls prefabricats, on continuaran fins que acabi el conjunt de l'obra.

La intervenció al parc ha estat llargament reivindicada. Els efectius reclamaven que es construís un equipament nou però, finalment, Interior va optar per reformar i ampliar en part les instal·lacions actuals.