La Pegatina contagia de ritme les escales de la Catedral de Girona

Els de Montcada donen el tret de sortida al darrer cap de setmana del festival Strenes

  • Gemma Martz
    Fotos: Gemma Martz
  • Gemma Martz
    Fotos: Gemma Martz
La Pegatina ha aprofitat el festival Strenes per fer el primer concert a Catalunya de la seva nova gira. El grup de Montcada ha presentat el seu setè àlbum, 'Ahora o nunca', a l'emblemàtic espai de les escales de la Catedral de Girona. La Pegatina ha fet valdre el seu ritme festiu en un moment que consideren que tenen "el directe més potent de la seva carrera", tal i com ha assegurat el seu cantant, Adrià Salas. El grup s'ha posat el públic a la butxaca combinant les cançons del nou treball amb els seus grans èxits. L'escenari de les escales de la Catedral serà l'epicentre del darrer cap de setmana de concerts de l'Strenes amb pràcticament totes les localitats exhaurides. Ramon Mirabet i Joan Dausà seran els dos noms destacats que actuaran fins dilluns en aquest espai.
 
El conegut tema 'Heridas de guerra' ha obert el concert de La Pegatina d'aquest divendres. El grup ha fet una estrena doble ja que d'una banda ha fet el primer concert de la gira a Catalunya i de l'altra ha inaugurat l'escenari a les escales de la Catedral de Girona, el més emblemàtic del festival Strenes.

La banda ja ha actuat a Bilbao, Burgos, Madrid o Berlín i es mostren satisfets com han aconseguit connectar amb el seu públic. "La gent se sap totes les nostres cançons", celebra el guitarra Ruben Sierra. Una mostra segons ells, de que la connexió amb el seu públic es manté. Aquest cop, l'estrena "a casa" s'ha fet amb un "cert rodatge".

'Ahora o nunca' és el setè àlbum del grup i que implica una trajectòria de quinze anys que els dona maduresa i els situa "en el millor directe que hem fet mai", ressalta el guitarrista. Tot plegat combinat amb un disc on el canvi de productor (ara tenen el mateix que grups com Calle 13) ha deixat empremta.

El cantant, Adrià Salas, ha explicat que "s'han trobat molt lliures" a l'hora de poder crear les cançons del seu nou àlbum i que han pogut ampliar els seus registres cap al pop o el folk. "Ens diuen que 'La Tempestad' és la nostra primera cançó trista i no és veritat", ha bromejat Salas.

El grup es troba còmode amb el ritme festiu entre l'ska i el reggae combinat amb lletres carregades de consciència social. Una barreja que s'ha convertit en un tret d'identitat dels de Montcada i que s'ha deixat sentir amb força durant el festival Strenes. Les 900 persones que han omplert les escales de la Catedral s'han passat el concert dempeus i amb un moment d'eufòria quan la banda els ha demanat que tiressin enlaire els seus coixins.

El grup ha acabat amb una traca final amb tres dels seus grans èxits. La Pegatina ha interpretat 'Mari Carmen', 'Lloverá' i el 'Gat Rumberu', aquesta última per segon cop, en un final vibrant que ha acabat amb els aplaudiments d'un públic eufòric.

La Pegatina ha inaugurat l'escenari de les escales de Catedral de Girona, un espai que serà el principal punt de referència del festival Strenes en la recta final de l'esdeveniment. L'espai acollirà els concerts de Ramon Mirabet el dissabte i de Joan Dausà el dilluns, en el que serà la clausura. Dyango també és un dels grans noms d'aquest Strenes amb un concert a Girona que és un parèntesi a la seva gira americana.