El Birrasana de Lloret acull el maridatge de tres cerveses artesanes del projecte Localitza

El taller serà demà a les dues del migida

El Consell Comarcal de la Selva, amb el suport de Lloret Turisme, ha organitzat un maridatge de les tres cerveses artesanes de la Selva: Cerveses Popaire, La Selvaseria i Cervesa Marina, productes locals del projecte “Localitza. Productes de la Selva”. Aquesta activitat se celebrarà els dies 27, 28 i 29 d’abril en el marc del Festival Birrassana de Lloret de Mar, un esdeveniment que s’ha convertit en un referent en l’àmbit nacional i internacional en el món de la cervesa artesana.

El taller pretén posar en valor que la Selva és un dels espais amb més innovació cervesera del país perquè, des de fa una desena d’anys, s’hi han instal•lat tres cerveseries artesanes totalment identificades amb el territori a més de celebrar-se esdeveniments com el Birrasana de Lloret de Mar o la Fira de la Cervesa Artesana de Vidreres. També es vol subratllar la diversitat de productes locals de la Selva ja que les cerveses es maridaran amb diferents productes dolços i salats de proximitat elaborats a la comarca i que formen part del projecte “Localitza. Productes de la Selva”. Finalment, aquesta activitat és fruit de l’aposta de la destinació turística de Lloret de Mar per promoure la gastronomia i els productes locals. El taller, que és gratuït però amb inscripció prèvia, anirà a càrrec de Roser Vall-llosada (Grenyal, Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud).

Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya que s’està duent a terme des del Consell Comarcal de la Selva, a través del projecte “Localitza. Productes de la Selva”. Es tracta d’una campanya de promoció dels productes agroalimentaris de la Selva a partir de la identificació i descripció de 12 productes singulars i genuïns de la comarca o d’algun dels seus municipis. L’objectiu de la campanya és afavorir el posicionament i la diferenciació de la Selva en l’àmbit agroalimentari, explicar la diversitat de productes locals de la comarca, fruit d’un territori de contrastos emmarcat entre mar i muntanya, i donar a conèixer els petits productors que elaboren aquests productes singulars.