Llibertat pel veí de Torroella que assetjava virtualment a Xavier Garcia Albiol

No es podrà acostar físicament ni enviar-li missatges per la xarxa

El jutge de l'Audiència Nacional ha deixat lliure el veí de 36 anys de Torroella de Montgrí, detingut dimecres per la policia espanyola. El seu advocat, Javier Moreno, ha explicat que l'home ha reconegut davant el jutge ser l'autor dels missatges.

De la Mata li ha imposat com a mesura cautelar l'allunyament virtual del líder del PPC. Això suposa no poder-hi contactar a través de cap suport ni mitjà i inclou, també, l'allunyament físic. El detingut ha reconegut, però, que mai s'havia creuat amb Albiol.

Una investigació que arrenca a l'octubre

La investigació de l'Audiència Nacional arrenca a l'octubre, després que la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, i el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, denunciessin amenaces davant els Mossos d'Esquadra. En el cas de la líder de Cs, va denunciar unes pintades aparegudes a principis d'octubre al barri de Fontajau de Girona. A la pintada es podia llegir: "Puta Espanya. ETA.CAT. Arrimadas i Rivera, us matarem".

En el cas d'Albiol, va denunciar diverses piulades a Twitter on se l'amenaçava a ell i a la seva família. "Caldria matar-lo a ell i a la seva família. Que torni ETA", era un dels missatges publicats pel perfil a nom d'Antonio Balaguer Callado. Albiol també va denunciar amenaces per part d'un altre usuari d'aquesta xarxa social (Sergi Coma Esteve) pel següent missatge: "Treu-te l'escorta si tens collons i vine a casa meva, un dels dos no en sortirà".

Arran d'aquestes denúncies, el jutjat central d'Instrucció número 5 va obrir diligències per presumptes delictes d'enaltiment del terrorisme i per amenaces. És en el marc d'aquesta investigació que la policia espanyola va detenir dimecres aquest veí de Torroella de Montgrí.

La versió de la policia espanyola

Fonts policials asseguren que, des del mes d'octubre, l'arrestat havia sotmès el líder popular a una "persecució virtual" enviant-li missatges provats cada dos o tres dies. Segons les mateixes fonts, els textos contenien frases "de caràcter injuriós, amb to humiliant" i alguns d'ells eren "amenaçadors".

Les mateixes fonts vinculen aquest assetjament dins "l'estratègia independentista d'atac a les estructures fonamentals de l'Estat".

La detenció s'ha produït el dimecres de matinada a Torroella de Montgrí i l'han efectuat investigadors de la Comissaria General d'Informació de la policia espanyola, en col·laboració amb les brigades de Barcelona i Girona.