La Policia Local de Salt utilitzarà lectors de micro-xips per identificar els propietaris de gossos

Sabran així si algun animal incompleix la normativa

La Policia Local de Salt (Gironès) utilitzarà lectors de micro-xips per identificar els propietaris dels gossos. El Col·legi de Veterinaris de Girona i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya els han lliurat aquest dijous al matí tres aparells que els permetran saber si algun animal incompleix la normativa o si no està degudament registrat. Paral·lelament, l'Ajuntament de Salt i el Consell de Col·legis Veterinaris signaran un conveni que permetrà als agents disposar de les dades que hi ha a l'Arxiu Identificatiu d'Animals de Companyia (AIAC).

La iniciativa té com a objectiu poder agilitzar el retorn de gossos perduts als seus propietaris però també prevenir els abandonaments i millorar l'actualització del cens d'animals al municipi.

A més, el sistema permetrà vetllar pel compliment de la nova ordenança municipal de Protecció i Tinença Responsable dels Animals, que està a punt d'aprovar-se definitivament. D'altra banda, el consistori i els veterinaris estan treballant en una campanya escolar per sensibilitzar als més petits de la necessitat de tenir una actitud "responsable i cívica" quan es té una mascota.