El degà de Dret de la UdG titlla de ''feixistes'' i ''xusma'' els estudiants que han bloquejat els accessos

Albert Ruda demana al rector de la Universitat de Girona que actuï

El degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona (UdG), Albert Ruda, ha titllat de "feixistes" i "xusma" els estudiants que han bloquejat l'entrada de l'edifici aquest dijous, en motiu de la vaga.

En una piulada a Twitter, Ruda ha interpel·lat al rector, Quim Salvi, per tal que actuï i faci respectar "el dret al treball, a l'educació i a la lliure circulació de persones". "Fins quan haurem de suportar aquesta xusma?", concloïa la piulada.

En una segona intervenció a la xarxa social, el degà ha recordat l'article del Codi Penal on es concreten les penes de presó per a aquells que coaccionen altres persones per afegir-se a la vaga. La portaveu del SEPC a Girona, Samanta Figueredo, ha recordat que des del sindicat havien acordat fer piquets informatius però "en cap cas" barrar el pas a la resta d'alumnes.

Figueredo ha explicat que Ruda "sempre els posa moltes traves" alhora de fer les accions que consideren "legítimes". Una actitud que, segons la portaveu, contrasta amb la degana d'Econòmiques, Anna Garriga.