ERC exigeix explicacions al govern espanyol per facilitar l'extinció del coral vermell

Les llicències de l'Estat xoquen "frontalment" amb la moratòria de deu anys

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Senat exigeix explicacions al govern espanyol per la decisió d'atorgar dotze llicències per extreure corall vermell a la Costa Brava, des de Begur fins a Arenys de Mar, incloent-hi àrees "d'alt valor ecològic" com les Illes Formigues. A parer de la senadora gironina Elisenda Pérez, la decisió suposa una "greu amenaça" per a la supervivència d'aquesta espècie, que ja es troba en un estat "crític". Per això ha considerat que no es pot "permetre que el govern del 155 tingui via lliure", que es dediqui a "maltractar" el litoral i que Catalunya perdi "les darreres colònies" de corall vermell.
 
Els republicans consideren que la mesura aprovada per l'executiu liderat per Mariano Rajoy xoca "frontalment" amb la moratòria de deu anys decretada per la Generalitat, després d'un estudi fet el 2017 per 14 científics, i "reconegut" pel ministeri, on s0alertava sobre el mal estat del corall vermell al litoral català.

ERC ha registrat aquest dimecres una bateria de preguntes escrites a la cambra alta per conèixer els criteris per concedir les llicències. També pregunten si el govern espanyol té coneixement dels "efectes negatius" per al medi ambient d'aquesta decisió.

Finalment ERC demanarà també al Congrés dels Diputats la compareixença de la ministra d'Agricultura i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, perquè doni explicacions sobre la mesura.