Localitzen nou immigrants amagats entre la càrrega d'un camió a Sils procedent d'Itàlia

Tots ells procedeixen de l'Àfrica subsahariana i hi ha dos menors

Nou cas d'immigrants que viatjaven amagats a la caixa d'un camió. Un transportista que aquest dimarts a la tarda va arribar a Sils (Selva) procedent de Romania va localitzar nou persones, dues de les quals menors, entre la càrrega del seu tràiler. Segons el camioner, els immigrants haurien aprofitat que va fer una parada a Itàlia, a Ventimiglia, durant la ruta per pujar a la caixa i amagar-s'hi.
 
Tots els immigrants procedien de l'Àfrica subsahariana, tot i que un disposava d'un document d'identitat italià. Són originaris de Guinea, Benín, Senegal, Mali, Somàlia i Nigèria. Entre els nou polissons hi havia una dona. Els responsables de l'empresa van avisar els Mossos d'Esquadra, que van desplaçar diverses patrulles al lloc i van alertar la policia espanyola, que és qui té competències en matèria d'estrangeria i qui s'encarregarà de retornar-los a França en virtut de l'acord subscrit entre els dos estats. Els menors d'edat, que tenen 16 i 17 anys, es van posar a disposició de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.
 
D'ençà del mes de febrer, ja són més d'una seixantena els immigrants localitzats a les comarques gironines que viatjaven amagats en remolcs de tràilers. L'últim cas ha estat aquest dimarts, quan han localitzat nou immigrants ocults a la càrrega d'un camió a Sils. Entre els polissons hi havia dos menors d'edat, que provenien de Guinea i de Benín.