El prestigiós The Real Group actuarà al festival A Cappella de Girona

Es vol convertir el certamen en estratègic per la "transversalitat" del seu públic

La veu tornarà a ser el fil conductor del Girona A Cappella Festival. El certamen, que arriba a la setena edició, ha programat onze concerts entre el 12 i el 20 de maig, coincidint amb el Temps de Flors.

El cap de cartell del certamen serà The Real Group, una banda sueca que celebra 30 anys de carrera als escenaris. El director del festival, Pau Marquès, els ha qualificat com "el millor grup d'Europa" en el gènere de la música vocal. Amb un estil entre el jazz i el pop, el grup actuarà a l'Auditori de Girona el 12 de maig a dos quarts de nou del vespre.

Entre les novetats d'aquesta edició hi ha la secció 'off festival', una nova proposta que busca "sons diferents" en un "espai diferent", ha dit Marquès. La Casa Solterra del centre de Girona serà la seu de la nova secció, que acollirà l'espectacle de Cor Flumine el 13 de maig. Procedents de Tortosa, destaquen per combinar els diferents estils i tendències musicals.

El festival continuarà apostant també per les produccions pròpies. En aquesta ocasió ha tornat a fusionar dos grups com Les Anxovetes i The Hanfris Quartet per fer un tribut a The Beatles. Les dues bandes ja van treballar de manera conjunta el 2016 al certamen gironí de la música a cappella. Una proposta dedicada a la banda de Liverpool que es podrà veure a Plaça Independència, un dels escenaris habituals del festival (dels onze concerts programats, se n'hi faran vuit).

El director de l'esdeveniment ha posat l'accent durant la presentació en dues iniciatives de caràcter solidari. Una d'elles és un projecte cultural comunitari fet a Porqueres (Pla de l'Estany). La Cor de Porcs, el peculiar nom de la banda, va néixer el 2015 sota les ordres de la soprano Mònica Orpí. A banda, s'ha acordat amb l'associació 'Mmmagrada' reservar espais perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir dels espectacles.

Els polonesos Audiofeels, el cor de la Universitat de Girona, Gospelsons, A Grup Vocal, The Blackbirds, Gema 4 i The Beatbox completen la programació de la setena edició del Girona A Cappella Festival.

Pujar de categoria

Una de les claus de l'èxit del certamen, que es fa coincidint amb el Temps de Flors de Girona, és la connexió amb el públic jove. Un factor que ara el pot ajudar a formar part dels considerats com a festivals estratègics de Girona.

El regidor de cultura de Girona, Carles Ribas, ha apuntat durant la presentació de la programació a aquesta possibilitat. Ribas ha destacat que el mapa cultural de la ciutat posa en valor com la música a cappella ha sabut connectar amb un públic jove, que volen "introduir al consum cultural".

Per aquest motiu, el regidor creu que cal donar "més projecció" al certamen. "Ens permet connectar d'una manera transversal amb tot el públic, inclòs el jove", ha sentenciat Ribas.

Una rosa groga reivindicativa

El Girona A Cappella Festival ha decidit apostar per una imatge gràfica reivindicativa sobre la situació política que viu Catalunya.

El programa inclou un fil de color groc i una agulla de plàstic amb una portada plena de forats. L'objectiu és anar unint els punts al ritme de les diferents notes del pentagrama per acabar teixint una flor groga. "És un record a la gent que no hi podrà ser perquè estan empresonats o exiliats", ha destacat Marquès.

El logotip suma aquesta realitat a la música i al Temps de Flors. Per això, Pau Marquès ha explicat que s'ha volgut recordar el concepte de "cosir i cantar".

Una sisena edició al 100%

La setena edició té el repte de superar les bones dades que va deixar la del 2017. L'any passat, el Girona A Cappella Festival va tancar amb 10.000 espectadors i una ocupació del 100% als espectacles de pagament. S'hi van programar tretze concerts, on va destacar l'actuació de Home Free amb Les Fouchettes.