La conversió de la pista coberta del Cassià Costal en pavelló podria començar el 2019

Podria tenir un cost de 700.000 euros

Els operaris ha estan enllestint els darrers treballs a la nova pista coberta de l'escola Cassià Costal. Una obra que s'acabarà aquesta mateixa setmana després d'acumular nombrosos retards, perquè el projecte es va haver d'adjudicar fins a tres vegades. Després que les dues primeres constructores hi renunciessin, qui l'ha acabada executant és la lleidatana M i J Gruas per un import d'uns 788.350 euros.

A partir d'ara, doncs, els alumnes de l'escola ja disposaran d'una pista coberta amb marcadors per jugar a esports com el futbol, el bàsquet, el voleibol o el handbol. L'espai serà d'ús exclusiu per a l'escola, i només s'obrirà a la gent dels barris de Sant Narcís i Sant Pau per fer-hi activitats concretes.

Això, però, canviarà en poc temps. I és que l'Ajuntament ja tira endavant el projecte per completar la segona fase de les obres. És a dir, les que permetran convertir la pista coberta en pavelló. El consistori calcula que la inversió a fer-hi serà d'entre 650.000 i 700.000 euros i treballa amb l'objectiu que les obres puguin començar ja a principis del 2019.

Vestuaris i sala polivalent

Entre d'altres, s'aixecaran parets a les quatre bandes de la pista i es construirà un annex on hi haurà els vestuaris i una sala polivalent (que se situarà a la banda que dona a les aules d'infantil de l'escola). Un cop la pista coberta es converteixi en pavelló, l'entrada serà per la carretera Barcelona.

En aquest tram, precisament, s'aprofitarà per fer-hi ja l'obra de reforma que a la llarga convertirà la carretera en carrer. És a dir, amb voreres més amples i un carril bici. L'Ajuntament també estudiarà de quina manera preservar l'actual tanca del Cassià Costal (ja que és un element que té interès patrimonial).

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que el futur pavelló tindrà "prioritat en les inversions". Precisament, per donar compliment al Pla d'Esports de la ciutat, que recollia que en aquesta zona li mancava un equipament com aquest. Madrenas ja ha avançat que, un cop enllestida l'obra, el pavelló funcionarà com el que hi ha a l'escola Montfalgars. És a dir, durant l'horari lectiu serà per a ús escolar, després es destinarà a extraescolars i la resta d'hores i caps de setmana estarà "a disposició dels barris".

Fontajau, a mitjans del 2019

En paral·lel, l'Ajuntament també ha anunciat que ja ha licitat el projecte per cobrir la pista d'esports del barri de Fontajau. La intenció és que aquesta obra comenci a principis del 2019 i que s'enllesteixi a mitjans d'any. "No només donarà cobertura al barri sinó a tota la banda esquerra del Ter", ha concretat el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà. Es calcula que la inversió serà d'entre 250.000 i 300.000 euros.

La nova pista coberta se sumarà a les altres que ja hi ha a la ciutat (la de l'escola Migdia i la doble de l'Eiximenis).