Tanca el cinema Las Vegas de Figueres dues setmanes després d'inaugurar perquè els falta la llicència d'obertura

La Guàrdia Urbana ha inspeccionat l'espai i aixecat acta

"Ens veiem obligats a tancar el cinema a partir del 23 d'abril i fins a nou avís". Els promotors de l'equipament han anunciat a través de les xarxes socials que per problemes "aliens" a la seva voluntat i relacionats amb el subministrament elèctric han hagut d'abaixar la persiana.

L'espai va inaugurar-se el passat 6 d'abril amb la projecció de 'Miss Dalí', la pel·lícula del cineasta i promotor de l'espai, Ventura Pons. Ho va fer amb un permís especial perquè aleshores encara no tenia les obres acabades. En concret, faltava la instal·lació del mobiliari a tres de les quatre sales i també garantir el subministrament elèctric definitiu.

L'equipament va funcionar durant aquell cap de setmana amb un generador elèctric. Aleshores, van anunciar que obririen definitivament el 20 d'abril, divendres passat. I així ho van fer tot i que, segons ha pogut saber aquest diari, no tenien la llicència d'obertura definitiva. De fet, la Guàrdia Urbana va inspeccionar l'espai i va aixecar acte per deixar palès l'incompliment. Fonts municipals, han explicat que el permís definitiu s'està tramitant però que està pendent que acabin l'obra per tenir l'escomesa.

Precisament, la nit de dijous a divendres uns lladres s'haurien endut part del cablejat elèctric exterior. Malgrat això, els responsables del cinema van assegurar que les quatre sales obririen amb normalitat.

L'espai té capacitat per a prop de 800 persones i la reforma ha suposat una inversió d'1,7 MEUR, 350.000 dels quals provenen d'una aportació municipal.