Roger Torrent reivindica des de Palafrugell poder viure un Sant Jordi ''en llibertat''

El president del Parlament ha inaugurat la Lectura Continuada de l'Obra de Josep Pla

Roger Torrent ha inaugurat la 15ena edició de la Lectura Continuada de l'Obra de Josep Pla aquest diumenge a Palafrugell. El president del Parlament ha llegit un capítol d'un dels textos de l'escriptor baix-empordanès. Just abans, ha reivindicat viure el proper Sant Jordi "en llibertat". Torrent ha assenyalat que aquesta diada representa "la comunió de l'amor i la cultura". En aquest sentit, el president del Parlament ha ressaltat que "només es pot viure plenament si és en llibertat". "Hem de defensar la llibertat d'expressió, de pensament i de manifestació. Sant Jordi ha de ser un clam a la llibertat en general", ha reblat.

Torrent també ha tingut un record pels membres del Govern destituït pel 155 i els 'Jordis', que "no podran celebrar amb la força, la riquesa i l'esperit" un dia que ha qualificat com, "una de les jornades més maques" que se celebren arreu del món.

"Hi ha persones legítimament escollides que estan empresonades i que han hagut de marxar. Per això cal recordar-les aquest Sant Jordi", ha assenyalat Torrent. Per la seva banda, l'alcalde de Palafrugell, Josep Pifarrer, ha agraït la presència del president del Parlament i ha reivindicat Pla com un dels "més rellevants autors" de la literatura catalana.

Tots dos han posat en valor la "bona feina" que s'està fent a Catalunya en el sector de la lectura, i han mostrat un "compromís ferm" per mantenir "la força" en tots els àmbits.

Puigdemont, Comín, Serret i Puig, en un vídeo

Un altre moment emocionant de l'acte ha estat quan s'han projectat les lectures del president de la Generalitat i els consellers destituïts pel 155, Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig.

Tots quatre han llegit capítols de diverses obres de Pla, en un acte que ha estat molt aplaudit per les 200 persones que s'han acostat al Teatre, i que ha servit per cloure la 15ena edició de la Lectura Continuada de l'Obra de Josep Pla.