Desmantellen una fàbrica que envasava llet falsa per a nadons a Girona

La substància li faltaven nutrients i no complia les mesures d'higiene i seguretat

Una operació conjunta entre la policia espanyola i l'Europol ha permès desmantellar un fàbrica de Girona que envasava llet falsa per a nadons. Els agents van detenir quatre persones que s'encarregaven d'empaquetar i enviar el producte, i tres dels arrestats han ingressat a presó. En l'operatiu es van intervenir vuit tones de llet en pols, amb les quals s'omplien caixes de cartró que imitaven marques conegudes a escala internacional. La substància no era nociva per a la salut, però tenia una manca de nutrients i no complia les mesures d'higiene i seguretat.
 
La investigació es van iniciar a través d'una informació de l'Europol que alertava d'una organització criminal amb origen a Polònia que es dedicava a aquesta pràctica. Les autoritats d'aquest país havien desmantellat una planta de les mateixes característiques però no s'havien produït detencions. A partir d'aquí, els agents van detectar que aquest producte s'oferia a l'engròs per Internet a un euros el quilo i que hi havia una entrega prevista a Barcelona.

La policia va aconseguir identificar dos homes, que s'haurien desplaçat fins a una localitat gironina per efectuar l'intercanvi en una nau. Aleshores els cossos de seguretat van decidir intervenir per escorcollar l'espai, on van localitzar 30 palets amb 13.320 caixes de llet en pols per vendre, 12.090 caixes de cartró amb paquets de llet, 15.000 caràtules de cartró, 24 caixes amb culleretes de plàstic i 2.000 barres de cola tèrmica. També van trobar documentació relacionada amb l'activitat en una casa de Lloret de Mar.

Les mercaderies es distribuïen per internet a d'altres països, sobretot la Xina, a través d'una empresa polonesa. A més, es feien envasos en diferents formats i marques falsejades per adaptar-se als països demandants. El preu de venda era de 10 euros per cada caixa de 600 grams. Els arrestats són de nacionalitat polonesa i tenien antecedents en aquest mateix país i a Alemanya.