Strenes omple de música l'Auditori i la plaça Catalunya de Girona

El músic vigatà va presentar la seva última proposta

  • Jaumira
    Fotos: Jaumira
  • Jaumira
    Fotos: Jaumira
  • Jaumira
    Fotos: Jaumira
  • Jaumira
    Fotos: Jaumira
  • Jaumira
    Fotos: Jaumira

L'Auditori de Girona ha viscut la seva particular Festa Major d'Hivern. El darrer àlbum de Quimi Portet encarna el so més clàssic d'un músic "incombustible". L'artista ha estrenat el seu nou treball aquest divendres davant d'un expectant Auditori de Girona. Un concert ple de guitarra, amb l'únic acompanyament de la bateria, i amb un públic que ha correspost amb aplaudiments al final de cada cançó. Així ha estat fins que han sonat grans èxits de Portet com 'Flors i violes' que ha animat a més d'un a aixecar-se de la cadira. La festa, però, s'ha completat quan han començat a sonar els acords de 'La Rambla'.

Abans, Portet havia arrencat amb 'Pànic escènic' i 'Petita vida', però de seguida ha animat el públic amb el tema que porta el nom del disc, 'Festa Major d'Hivern'. Tot plegat amb constants al·lusions als espectadors que han mostrat l'habitual bona sintonia amb el músic. "Quan comences gira sempre vas una mica més cagat del què és habitual, però és més fàcil amb aquest públic", comenta el músic que estrenava disc i gira al Festival Strenes.

Portet també ha tingut un record pels "presos polítics", just a l'inici del concert que ha provocat una ovació dels assistents. "El que està passant no és normal, perquè no és normal que estiguin a la presó", ha etzibat.

Costa més la lletra que la música

Portet ha reconegut que els anys "es noten" i ja no té la "força i habilitat" de fa un temps. "Ara, honestament, em costa menys fer música que abans, però en canvi em costa més fer lletres", ha reblat. Amb tot, el vigatà reconeix que té "les mateixes ganes de sempre". "Sortir a tocar és molt divertit, és el millor de tot, perquè reculls el què fa temps que treballes", ha explicat Portet.

Festa Major de l'Strenes

Un altre dels grans actes d'aquest cap de setmana d'Strenes ha estat el primer dia de la Festa Major que el festival ha organitzat. La Plaça Catalunya de Girona s'ha omplert de gent per veure un dels al·licients d'aquesta edició: el raper Valtonyc. L'artista mallorquí ha actuat davant d'un públic que l'ha acabat ovacionant, mentre cridava en favor de la llibertat d'expressió.

Valtonyc, que si el Tribunal Constitucional no diu el contrari entrarà a presó en els propers dies, ha agraït les mostres de suport, i el fet que des del festival l'hagin convidat. El director de l'Strenes, Xavier Pascual, ha explicat que tot i que inicialment no estava programat, van voler incloure Valtonyc com a mostra de disconformitat per la decisió de condemnar-lo. "Aquest noi entrarà a presó per haver escrit cançons. No s'entén", assenyala Pascual.

Juntament amb mallorquí han passat per l'escenari de la Plaça de Catalunya el trio de valencians Pupil·les, La Fundación Tony Manero, que ha presentat el seu últim treball 'Lugares comunes', i les tarragonines Roba Estesa, que han tancat el primer dia de Festa Major del festival. D'altra banda, a l'Auditori de la Mercè hi ha actuat Carmen 113.

Dissabte el protagonisme se centrarà només en la Festa Major de l'Strenes i els concerts a la Plaça Catalunya. A la tarda seran els mallorquins Projecte Mut qui arrencaran. Just després serà La Iaia qui pujarà a l'escenari. Aquest serà el darrer concert de la gira 'Tornar a ser tu' que farà el trio osonenc. La nit la tancarà Gertrudis estrenant la gira 'L'últim ball'.