Girona revalida el segell de transparència d’Infoparticipa

El consistori compleix el 98% dels indicadors marcats

L’Ajuntament de Girona ha revalidat aquest 2018 el segell de transparència d’Infoparticipa. D’aquesta manera, el consistori certifica que compleix, per segon any consecutiu, amb 51 dels 52  indicadors (un 98,08%) establerts en aquesta edició pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

“L’aposta per la transparència d’aquest Ajuntament és clara i inequívoca. Treballem dia a dia i de forma incansable per millorar i ampliar la informació que tenim al web municipal per tal de permetre l’accés de la ciutadania a totes les dades que els puguin interessar”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El LPCCP modifica cada any els criteris sobre els quals avalua els ajuntaments i “per aquest motiu, el fet de revalidar el guardó significa que estem fent la feina ben feta i de forma contínua per adaptar-nos a les noves necessitats”, ha afegit l’alcaldessa.

El regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristobal Sanchez, recollirà el guardó dimecres vinent, dia 25 d’abril, en l’acte oficial d’entrega dels reconeixements a la Salad’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el LPCCP als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que doni garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania. La visualització del Segell es pot veure a través del Mapa Infoparticipa: http://mapainfoparticipa.com/index/mapa/