Obertes les inscripcions pel projecte ''Connectant talent creatiu i territori'' de la Selva

Les accions formatives es faran fins el 15 de juny

El cicle de formacions proposa diferents eines i instruments per a la millora en el disseny, finançament i desenvolupament de projectes de l’àmbit cultural i creatiu. La programació consta de 6 càpsules formatives, seminaris i tallers sobre les principals qüestions relatives als projectes culturals i a la professionalització artística. També es duran a terme visites a espais, institucions i empreses culturals de la mà dels seus responsables.

El programa d’accions formatives és el següent: L'abc del sector cultural (4 i 5 de maig), El talent creatiu i el projecte cultural: Disseny de projectes i marc jurídic en l'àmbit de l'emprenedoria cultural i l'associacionisme (18 de maig), El finançament de projectes culturals: opcions de finançament públic, privat i internacionalització de projectes culturals (1 de juny), El talent creatiu en xarxa: cultura i dinamització territorial (15 de juny), Les noves connexions de la cultura; talent creatiu en diàleg amb altres sectors estratègics (29 de juny), Visites en espais, institucions i empreses culturals (pendent de confirmar el dia).

Aquelles persones que estiguin interessades en participar-hi només cal que s’apuntin a través del web inscripcions a : www.selvacultura.cat.

La segona fase del projecte proposa la incubació de projectes culturals que gaudiran d’un acompanyament tutelat fins a la seva realització final. Parteix de la borsa de projectes de territori i de la selecció d’iniciatives amb més potencial i més adequades a les característiques de la pròpia xarxa.

Els participants dissenyaran un projecte creatiu vinculat a una iniciativa de desenvolupament local, en col•laboració amb els promotors d’aquesta iniciativa. Una part d’aquests projectes es portaran a la pràctica com a projectes pilot. Es persegueix un doble objectiu: donar a conèixer els autors de l’obra/intervenció i obtenir una millora significativa de la proposta local (en termes d’atracció de nous públics, diversificació de l’oferta, millora de l’atractiu local, etc.). Al llarg d’aquesta etapa els participants tindran l’assessorament i acompanyament d’experts en matèria cultural i creativa. Es preveuen dues modalitats de projectes: a) projectes per a agents “novells”, destinats a amateurs o professionals de trajectòria emergent; b) projectes per a agents “consolidats”, dirigits a professionals o empreses de trajectòria més sòlida.

El propòsit del projecte “Connectant talent creatiu i territori” és millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col•laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin l’oferta cultural creativa al territori.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i s’ha impulsat dins la línia de treball en l’àmbit cultural creatiu iniciada fa dos anys pel Consell Comarcal de la Selva per a la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural i creatiu.