Usuaris del Casal de la Gent Gran de Riudellots visiten el Parc Mediambiental de la Selva

L'activitat s’emmarca dins la campanya dirigida a la gent gran de la comarca

Una trentena de membres del Casal de la Gent Gran de Riudellots de la Selva van visitar el Parc Mediambiental de la Selva aquest dimecres,17 d'abril, al matí. Aquesta activitat s'emmarca dins la campanya dirigida a la gent de la comarca de la Selva que des del departament de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal de la Selva s'està duent a terme per segon any consecutiu.

El Casal de la Gent Gran de Riudellots ha estat escollit aquest any a participar-hi per ser un dels municipis de la comarca que recentment ha iniciat la recollida de residus porta a porta. Com és el cas de Breda, Sant Hilari Sacalm i, molt properament, Vilobí d'Onyar.

La jornada inclou una visita guiada a la planta de compostatge i comprovació del compost resultant, un passeig per l'antic abocador restaurat amb planta autòctona, una estona de descans a l'àrea de pícnic i la xerrada a l'Aula Mediambiental "Les escombraries ja no són el que eren".

Com ja es va fer en la primera edició d'aquesta campanya,durant la xerrada sobre l'evolució de les deixalles, la gent gran de Riudellots de la Selva va traslladar els seus propis coneixements i dades valuosíssimes sobre els bons costums dels pobles de la Selva quan aquets eren infants i no generaven cap deixalla.

Així mateix, els membres del casal van reviure els anys en què els envasos i embalatges van començar a envair els prestatges de les botigues, i els pobles de la comarca no estaven preparats per eliminar-los com a residus fins que, tot just l'any 1992, es va inaugurar el primer abocador comarcal al paratge de Can Barromba, l'actual Parc Mediambiental de la Selva.

Un cop finalitzades les activitats, els visitants es van endur com a record de la visita una mostra de compost.