Girona invertirà uns 352.000 euros per reformar la comissaria de la Policia Municipal

El projecte permetrà millorar els vestuaris i instal·lar un elevador a l'entrada

La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte per reformar part de la comissaria de la Policia Municipal. Les actuacions, sobretot, permetran adequar els vestuaris i millorar l'accessibilitat de l'edifici, situat al número 4 del carrer de Bernat Bacià.

Les obres es dividiran en cinc àmbits. En primer lloc, es farà una nova distribució dels vestidors i els serveis, que comportarà que s’unifiquin els tres vestidors en un de sol i es reubiquin els banys i les dutxes. Amb aquesta intervenció es donarà resposta a la insuficiència de capacitat que tenen actualment els vestidors dels agents masculins.

En segon lloc, s'actuarà en espais vinculats als vestidors, com ara la zona de l’armer, la nova sala d’objectes perduts i el bany de les garjoles (a més d’espais de magatzem diversos). A més, s'instal·larà un bany a les garjoles, que evitarà que els detinguts s'hagin de traslladar fins a la zona de serveis de la planta baixa quan necessitin anar-hi.

En tercer lloc, s’instal·larà un elevador adaptat que comunicarà directament la planta baixa amb el primer pis. Fins ara, l’accés a la primera planta –on hi ha les oficines d’atenció ciutadana- es feia de manera preferent a través de les escales centrals i, en el cas de persones amb mobilitat reduïda, es requeria que un treballador municipal o un agent acompanyés la persona fins a un ascensor que estava en una zona privada de l’edifici.

En quart i cinquè lloc, es farà un reforç estructural per a una possible ampliació de l’edifici i es proposarà una millora de la instal·lació de calefacció i ACS.

"L'hem prioritzada"

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que "es tracta d’una obra molt reivindicada pels treballadors i treballadores de la Policia, i l’hem prioritzada perquè era urgent millorar les condicions laborals a la comissaria i les d’atenció a la ciutadania". "Per exemple, no ens podíem permetre que passés més temps sense que fos un edifici accessible; per això amb aquest projecte fem un pas endavant en modernitzar en tots els aspectes un dels principals equipaments de la ciutat”, ha afegit Madrenas.

La superfície total de l’àmbit de reforma és de 233,64 metres quadrats (dels quals 226,26 es troben a la planta baixa i els 7,38 restants, a la primera). El pressupost total del projecte és de 351.864,04 euros (IVA inclòs). Un cop el projecte estigui aprovat definitivament i s'hagi adjudicat l'obra, es preveu que els treballs tinguin un termini d'execució de tres mesos i mig.