Aturades les obres de la plaça Tarradellas de Figueres per fallida de l'empresa

L'Ajuntament està tramitant per la via d'urgència una nova licitació

Figueres va adjudicar el passat mes de gener per un import de 225.725,50 euros a l'empresa Serveis, Instal·lacions i Muntatges, SA SIMSA. El termini d'execució era de quatre mesos i la previsió era que els treballs estiguessin acabat aquest mes d'abril però, segons ha informat l'Ajuntament, l'empresa ha fet fallida i ha deixat les obres aturades.

Fonts municipals han explicat que han desaparegut sense donar explicacions i que hi ha deixat part del material. De fet, a l'interior de la plaça s'ho poden veure blocs amb peces de paviment encara per col·locar. També han deixat voreres a mig fer. Per això, la brigada municipal s'encarregarà d'arreglar els accessos per garantir que vianants i vehicles puguin circular per la zona amb garanties.

Paral·lelament, el consistori està tramitant per la via d'urgència una nova licitació per tal que una altra empresa pugui assumir la resta de treballs que queden pendents. Segons han explicat des de l'Ajuntament, fins ara s'havia executat poc més de la meitat del projecte.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, i gerent de Serveis Urbans, Jordi Cabot, van participar ahir en una reunió amb els veïns per explicar-los la situació i l'aturada dels treballs.

Itinerari per a vianants fins al centre

El projecte de remodelació d'aquest espai té com a objectiu reconvertir aquest punt d'entrada a la ciutat en un itinerari per a vianants. La intenció és que els visitants estacionin a l'aparcament dissuasori habilitat a tocar de la plaça El·líptica i entrin al centre de la ciutat des d'aquest punt. L'actuació inclou la renovació del paviment interior de la plaça, el mobiliari i també les voreres de l'entorn per a fer-les més amples i accessibles.