Revolució gironina a Mendizorroza

El Girona FC aconsegueix una victòria davant l'Alabès i torna a mirar a Europa (1-2)

Revolució a l'onze i victòria gironina. Així es pot resumir el partit del Girona FC, que ha aconseguit guanyar l'Alabès per 1-2. Pablo Machín ha plantejat un partit amb set canvis a l'alineació que han servit per sumar els tres punts després de quatre jornades sense guanyar. Amb la victòria a Mendizorroza, el conjunt gironí s'enganxa a la lluita per Europa, ja que es troba a 4 punts del sisè, el Villarreal.

Els primers 10 minuts han estat de l'Alabès, que ha tingut més domini del joc i ha sabut crear perill amb Guidetti i un insistent Ibai. Però de mica en mica, el Girona ha aconseguit equilibrar partit.

Els blanc-i-vermells, avui de groc, han començat a tenir més domini gràcies al protagonisme dels carrilers i a un "Choco" Lozano que, caient per la banda, ha donat aire a les accions ofensives dels visitants. L'hondureny ha tingut dues ocasions clares però s'ha topat amb Pacheco i Olunga també ha aparegut, però el seu remat ha marxat desviat.

A les acaballes de la primera part, l'Alabès ha pogut fer el primer gol amb un contraatac perillós però, finalment, el remat de Guidetti ha marxat per damunt la porteria de Bono.

Els primers minuts de la segona part han estat tranquils i cap dels dos equips ha tingut gaire presència en atac i Pablo Machín ho ha aprofitat per moure la banqueta fent entrar Portu pel "Choco".

Però poc després, els esdeveniments s'han precipitat i l'Alabès ha vist frustrades les seves opcions d'avançar-se al marcador després que li anul·lessin un gol per fora de joc. Però això no ha estat tot. Al 58, ha arribat el gol pel Girona. Un gol que ha nascut a les botes d'Aleix García, qui ha executat un xut de falta que ningú ha arribat a rematar. La pilota ha botat a terra i ha acabat a dins la porteria de Pacheco.

Amb el 0-1, ha entrat Stuani substituint Olunga. Però els locals han pujat la intensitat i al 77, Sobrino, que es trobava sol davant la porteria, ha pogut empatar el partit, però ha acabat enviant la pilota fora.

El tècnic del Girona ha seguit fent canvis i ha entrat Pere Pons en el lloc del golejador Aleix Garcia. A mesura que passava el temps, el partit ha anat pujant de to, sobretot al minut 80, quan l'àrbitre, altre cop, ha anul·lat un gol local per fora de joc. I poc després, una acció sobre Stuani ha acabat en penal a favor dels visitants. L'uruguaià ha estat l'executor de la pena màxima i ha enviat un xut sec i baix per fer el segon gol gironí.

A l'afegit, l'Alabès no ha abaixat els braços i Pina ha aconseguit l'1-2 gràcies a un xut des de fora de l'àrea. I amb el partit obert, ha pujat la tensió i la intensitat però, finalment, entre un embolic de targetes grogues i un tram final boig, l'àrbitre ha xiulat el final.