La festa major de l'Strenes inclou dues nits de concerts gratuïts

Comptaran amb Gertrudis, Valtonyc, la Iaia i Roba Estesa

El festival Strenes celebrarà la seva "festa major" a la plaça Catalunya de Girona aquest cap de setmana. Els primers en actuar seran Pupil·les, seguit de Valtonyc, Fudación Tony Manero i Roba Estesa. L'endemà dissabte, actuaran al mateix escenari gironí Projecte Mut, Gertrudis i La Iaia. Un dels membres d'aquesta última formació, Ernest Crusats, ha explicat que estan encantats d'actuar a Girona en el que serà el seu últim concert a la demarcació de la gira que venen fent amb els temes del seu tercer treball. I ha reivindicat el paper que tenen formacions que, com la seva, porten estils de música "alternatives" que contribueixen a "enriquir" la música de les festes majors.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, ha felicitat els responsables del festival per l'aposta "valenta" per la defensa de la llibertat d'expressió amb l'actuació del raper mallorquí Valtonyc. També pel seu caràcter solidari, amb la incorporació per segon any de la Fira d'Entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i la posada a la venda del got solidari. La fira, que es farà el dissabte de cinc a nou de la tarda, comptarà amb quaranta entitats que donaran a conèixer la seva feina.

En la presentació d'aquest dimecres, s'han lliurat els premis del primer concurs d’aparadors musicals, convocats per l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial en homenatge al festival gironí. L’aparador guanyador ha estat el de la botiga Plastic Store. El segon premi ha estat per a la botiga de moda La Lola i el tercer per a Montgràfic, dedicada a serveis d’impremta. També s’han repartit dos accèssits per a Zeppelin un món de jocs i Busquets Festa.