El Sismògraf aixecarà el teló aquest dijous amb el 82% de les entrades venudes

El festival programa 27 espectacles, la majoria gratuïts

La nova edició del Sismògraf aixecarà oficialment el teló aquest dijous amb 'Opening Vulcanus', un espectacle poètic ideat expressament per a l'ocasió per Eulàlia Bergadà. El muntatge fusiona la dansa, la música electrònica i la veu. Es farà al mirador de l'hotel Riu Fluvià d'Olot, des d'on els espectadors gaudiran de les vistes d'un Pirineu nevat i d'un espectacle "amb molta energia i moviment", assenyala la directora del festival.

Aquest mateix dia també es podrà veure 'Set of sets' de Guy Nader i Maria Campos, un projecte d'investigació de dansa contemporània amb un repertori de ballarins de diverses nacionalitats. Aquesta és una de les vuit estrenes que es podran veure al Sismògraf juntament amb cinc coproduccions.

Un 82% d'entrades venudes

El festival aixecarà el teló amb un 82% de les entrades venudes dels espectacles de pagament, que n'hi ha un total de vuit. Els que ja han penjat el cartell de localitats exhaurides són 'COS' (2 funcions), 'Estudi per a pandereta' (2 funcions) i 'La Llista'. La responsable de la direcció del festival, Tena Busquets, assenyala que aquest bon ritme amb la venda d'entrades demostra que el Sismògraf ja és "una cita ineludible per als interessats en dansa". Per a aquells que no trobin ja entrada, els anima a anar igualment a la ciutat. "Hi haurà molta dansa a tot el centre i voltants i els que vagin a última hora sempre hi trobaran lloc", ha afegit.

Entre les propostes daquesta nova edició, hi ha 'Càpsules', de la companyia catalana La mujer del carnicero, l'itinerari 'Cinc minuts de dansa', en què un grup d'alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre interpretaran peces dirigides per Joan Català, o 'Give me protein' de Kernel Dance Theatre.

També s'estrenarà 'Labranza Kids', del Colectivo Lamajara, que presentarà el resultat final d'un taller amb nens de la comarca o 'La mesura del detall', de Magí Serra que es podrà veure a la Sala El Torín.

L'accent internacional el posaran els francesos Compagnie Didier Théron, que presentaran pels carrers d'Olot els espectacles 'Air' i 'La Grande Phrase'.

D'altra banda, també hi haurà espai per al 'SismoHop', trobada d'espectacles de dansa i cultura urbana organitzada amb la complicitat del Festival HOP i amb Guille Vidal-Ribas com a mestre de cerimònies.

En aquesta edició, es repetirà l'itinerari de dansa al Parc Nou amb la participació de cinc companyies que presentaran espectacles adaptats o creats especialment per a aquest espai.