Apunyala un amic a Palamós i li deixen la pena en dos anys de presó perquè anava begut i drogat

L'Audiència de Girona el condemna com a autor d'un intent d'homicidi

El cas que aquest dimecres ha arribat a judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunta al 10 de maig del 2015. L'acusat, un cuiner d'origen georgià, ha reconegut que cap a les dotze de la nit va sortir de treballar i va quedar amb dos amics seus per prendre una copa. Es van trobar en un pub de Palamós i, una estona de més tard, van canviar de local.

Allà, segons indica la fiscalia i ha admès el processat, van començar les primeres discussions entre ell i la víctima per motius, però, que no ha detallat. Quan el segon establiment va tancar, ja al matí, tots tres es dirigien a casa d'un amic comú i de camí es va reprendre la disputa. En aquesta ocasió, el to de la discussió va "augmentar" i es van arribar a insultar i amenaçar. Per això, el processat es va separar dels altres dos i els va perdre de vista.

Els dos amics van anar, finalment, a un altre bar. Cap a dos quarts de tres de la tarda, l'acusat hi va anar i li va dir al seu amic que sortís a fora. Allà, va començar una "forta discussió" durant la qual la víctima li va propinar un cop de puny al processat. Aleshores, l'acusat va agafar un ganivet de cuina de 12,5 centímetres de fulla i el va apunyalar entre dues costelles. Segons subratlla Abovyan, en aquell moment no sabia si la víctima anava armada i no sap ben bé d'on va treure l'arma. De fet, ha indicat que estava "per allà a terra".

Com a conseqüència de la ganivetada, la víctima va patir un hemotòrax amb hemorràgia i el van haver d'operar d'urgència. Va necessitar 24 dies per curar-se, dels quals cinc d'ingrés hospitalari. La víctima ha renunciat a cobrar cap indemnització.

Inicialment, el processat s'enfrontava a 9 anys de presó per intent d'homicidi amb una agreujant d'abús de superioritat. La fiscalia ha retirat aquesta circumstància que incrementava la pena i, per contra, li ha apreciat una atenuant molt qualificada d'embriaguesa. El motiu és que l'acusat tenia les capacitats afectades de manera "important" pel consum d'alcohol i cocaïna des de mitjanit.

L'Audiència de Girona ha dictat sentència de viva veu i ha condemnat Aleks Abovyan a 2 anys de presó. La condemna queda suspesa, cosa que vol dir que el processat no haurà d'ingressar a un centre penitenciari, amb la condició que no delinqueixi durant 3 anys. La sentència és ferma perquè la defensa s'ha adherit a la petició de la fiscalia i les parts han descartat interposar recurs.