Girona planta herba a 3 hectàrees de la Devesa i enderrocarà antigues estructures

El regidor de Paisatge diu que les diferents actuacions duraran un any

Girona comença a canviar la fisonomia de la Devesa perquè allà on hi ha sorra d'aquí a un any hi hagi zona verda. Sobretot, allà on s'actuarà serà a l'àrea que ocupava l'estadi Fèlix Farró, l'antic cap de tir i al Camp de Mart. En total, una zona que suma cap a 3 hectàrees.

"Fem allò que la ciutadania espera, que és convertir la Devesa en un parc urbà, verd, transitable i amigable", ha concretat l'alcaldessa. D'entrada, el consistori destinarà 30.000 euros a plantar herba a les parcel·les on hi havia l'estadi Fèlix Farró –d'on ja se n'han desmuntat les porteries- i l'antic camp de tir.

Són, en total, 17.600 metres quadrats. "Aquest és un espai degradat que no convidava a quedar-s'hi; ara però es convertirà en una gran esplanada verda on fer-hi tota mena d'activitats", ha precisat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà. Aquí, l'Ajuntament també hi preveu instal·lar taules i cadires perquè, aquells qui vulguin, puguin fer-hi pícnic.

Després d'aquesta actuació, l'Ajuntament ja en té d'altres en cartera per tirar endavant. Per exemple, s'instal·larà un parc de salut en un lateral del Camp de Mart i també una zona d'exercicis –aquesta, pendent d'ubicació- perquè aquells qui facin esport a la Devesa puguin entrenar-se o fer-hi estiraments després de córrer.

El Camp de Mart, en zona verda

Per últim, com ha concretat Sastre, quedarà l'actuació "més ambiciosa de totes". És la que permetrà convertir el Camp de Mart en zona verda (se'n plantarà ben bé fins a tocar de Fira de Girona) i tirar a terra antigues estructures que hi han quedat obsoletes. "Ens trobem davant la transformació més gran que s'haurà fet a la Devesa en els darrers 15 ó 20 anys, i que canviarà la imatge i l'estètica del parc de la nit al dia", ha precisat el regidor.

Entre els espais que s'alliberaran hi ha el que ocupaven les instal·lacions d'agility, que aniran al Mas Xirgu, i les antigues dutxes (que s'enderrocaran). També anirà a terra part del mur de separació que hi ha a la zona, amb l'objectiu de convertir tota l'àrea "en un espai obert", ha concretat Sastre. D'altra banda, l'Ajuntament també traslladarà a una altra zona del parc l'espai del Camp de Mart on actualment s'hi deixen restes vegetals.

Narcís Sastre ha explicat que, dins la nova zona verda, també s'hi preveu que hi hagi una àrea on es pugui jugar a futbol. D'entrada, es planteja que les porteries –fins ara, situades a Fèlix Farró- s'instal·lin al Camp de Mart "per concentrar allà tota l'activitat esportiva", ha precisat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà.

Narcís Sastre ha concretat que, si no hi ha entrebancs, les diferents actuacions s'han d'haver enllestit d'aquí a un any. "Nosaltres posem el fill a l'agulla i, pla especial a banda, demostrem que no ens hem aturat; entenem que aquestes transformacions no poden esperar, perquè hem d'actuar a la Devesa, i les discussions abstractes ens han fet perdre molt de temps", ha dit el regidor, en referència al pla especial.