Josep Pedrals porta el Vermut de l’Ase a la Llibreria 22

L'acte serà dijous a les sis de la tarda

Per commemorar que fa 600 anys Anselm Turmeda escrivia la Disputa de l’ase, l’Editorial Barcino, segell de la Fundació Carulla, té en marxa una ruta per fer arribar l’obra a tothom qui vulgui fer el vermut amb el poeta i rapsoda Josep Pedrals.

En algun racó de la llibreria, Pedrals realitza un monòleg divertit i ple de contingut en què explica qui era Turmeda, com va ser el seu exili a Tunis, com era la societat de l’època i, sobretot, en què consisteix la Disputa de l’ase, l’obra més emblemàtica d’aquest franciscà que es convertí a l’islam, que pot semblar una faula satírica però que amaga amb humor molts aspectes del seu pensament i moral i dels de l’època en què fou escrita.

Els Vermuts de l’Ase van començar al febrer i, des d’aleshores, en Josep Pedrals han recorregut diverses llibreries de Barcelona com la Nollegiu, La Calders i La inexplicable. Ara, els vermuts se’n van a Girona el proper dijous, 19 d’abril, coincidint amb Sant Jordi. El següent serà a l’espai L’Estraperlo de Sant Quirze del Vallès, el 19 de maig.

Un Vermut de tarda, a la 22

El dijous 19, la llibreria 22 de Girona (carrer de les Hortes, 22) ha preparat un seguit d’actes literaris que començaran amb el Vermut de l’Ase, de Josep Pedrals, a les sis de la tarda. Seguidament, diversos autors catalans que presenten novetats aquest Sant Jordi signaran els seus llibres.