Helena Garcia Melero tornarà a presentar la campanya del Peix de Roca de Begur

L'acte tindrà lloc el 28 d'abril

La periodista i presentadora de TV3 Helena Garcia Melero tornarà a presentar, com ja va fer l’any passat, la campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que organitza l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament i arriba a la vintena edició. La presentació, que es farà el dissabte 28 d’abril, seguirà la ubicació de l’any passat, a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. Al mateix temps, l’artista Mireia Vila, que torna a ser la il·lustradora de la campanya, farà enguany un gran mural durant l’acte inaugural, que regalarà posteriorment a l’Ajuntament. La inauguració acabarà, com sempre, amb una demostració culinària amb tastets dels establiments participants, encara que enguany també comptarà amb l’animació del grup de teatre Mutis.

“La inauguració repetirà el format de l’any passat, davant la bona acollida que va tenir, amb novetats, com les pròpies creacions dels nostres cuiners, i alguna sorpresa”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat. Dins de les novetats d’enguany destaca la presència del xef Jordi Cruz, que s’ha popularitzat en ser jurat del programa de televisió gastronòmic MasterChef, com a responsable del jurat del concurs de cuina popular que es fa dins de la mostra culinària. La presència de Cruz, que és el xef del restaurant Àbac de Barcelona, que té 3 estrelles Michelin, ha estat una iniciativa del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat, davant la commemoració dels 20 anys de la jornada gastronòmica. “I hi hauran més novetats”, ha recordat el regidor per celebrar l’efemèride de la campanya begurenca.

Però també es mantenen activitats, com és el concurs de cuina, el 27 de maig, i el concurs d’aparadors, que enguany arriben ambdues a l’onzena edició. O la sessió de cinema gastronòmic. Com també, per segon any consecutiu, el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una visita guiada i passejada en barca pel litoral begurenc. El sorteig es farà entre tots els que degustin el menú i hi hauran 8 premis per a dues persones cadascun. La visita guiada i passejada es farà el dissabte 3 de juny, coincidint amb Begur Sotaigua. La campanya gastronòmica va sorgir l’any 1997 per promocionar la gastronomia local i desestacionalitzar la temporada.