Figueres comença a instal·lar les càmeres de videovigilància al barri gitano

L'Ajuntament també en posarà a l'aparcament del Parc de les Aigües

Figueres ha endegat les obres per instal·lar les primeres sis càmeres de videovigilància al barri de Sant Joan. L'empresa adjudicatària, GIC Norddades SL, ha començat a obrir les rases a la zona de la rotonda d'entrada on es posarà la fibra òptica que transmetrà la senyal a les dependències policials.

L'Ajuntament va adjudicar per un import de 162.866 euros els treballs el passat mes de desembre amb l'objectiu d'instal·lar onze dispositius. El projecte es farà per fases i contempla col·locar aparells de control en diversos punts com la rotonda del carrer Ter; a cruïlla del carrer Ramon y Cajal amb el de Doctor Ferran; a la plaça Nova Icària; al carrer Món Millor i al passatge de Federico García Lorca. El pla per millorar la seguretat a la zona oest de la ciutat preveu quatre càmeres més, que quedaran pendents d'una fase posterior encara sense data.

L'actuació es va començar a gestar l'any 2014 i l'alcaldessa, Marta Felip, assegura que es tracta d'un projecte llargament reivindicat pels veïns de la zona i de l'entorn. "Tots som coneixedors dels episodis de vandalisme que hi ha hagut amb crema de vehicles i també de les pràctiques delinqüencials que s'hi produeixen", afirma. En aquest sentit, diu que esperen que la intervenció "ajudi a pal·liar i prevenir-les". "Si se senten observats esperem que no facin aquestes accions i si les fan, que puguem saber qui n'és l'autor", afegeix.

Acabar amb els robatoris a cotxes

Paral·lelament, el consistori està redactant el projecte per posar-ne també a l'aparcament del Parc de les Aigües. De moment, encara no s'ha definit quantes seran ni en quins punts es col·locaran però Felip diu que l'objectiu és posar punt i final als robatoris a vehicles que es produeixen habitualment a la zona.